Dos estudiants de l’UJI guanyen el bronze de Joves Talents Digitals en el festival de publicitat Inspirational 2023

Els estudiants del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I David Ramón Navarro i Nicolás Bestilleiro Lettini han rebut el bronze en la categoria de Joves Talents Digitals del Festival Inspirational 2023, organitzat per l’Associació de la Publicitat, el Màrqueting i la Comunicació Digital a Espanya (IAB Spain).

Els Premis Inspirational 2023, que s’han entregat el 19 d’octubre en el Círculo de Bellas Artes de Madrid, reconeixen aquelles campanyes, projectes i empreses més inspiradores per al sector de la comunicació i publicitat en entorns digitals. Els estudiants de l’UJI han participat en el festival amb la campanya «Un click por delante» per a l’entitat BBVA, dirigida a conscienciar als joves sobre la ciberseguretat.

La campanya dels estudiants de l’UJI combina el concepte digital de fer «clic» en el sentit de continuar i el «clic mental» per a així crear consciència en els usuaris que amb un simple canvi de comportament es poden previndre problemes cibernètics.

Les accions que inclou són una sèrie de escape rooms en les principals ciutats d’Espanya amb desafiaments realitzats per una IA, que tenen com a objectiu demostrar que la tecnologia avança ràpidament i pot suposar un repte complicat. Després de completar el scape room de temàtica de ciberseguretat, l’usuari pot mostrar tot l’aprés en unes entrevistes realitzades per influencers que tracten temes d’informàtica i tecnològics. Els més ràpids a completar el escape room són recompensats amb les beques «Un click por delante» dedicades a implementar la IA en ciberseguretat per a aprendre a anar un pas per davant dels ciberdelinqüents.

La comunicació de la campanya es realitza a través de mupis interactius situats en marquesines i estacions de metro on es pot jugar al joc de plataformes «Un click por delante» de BBVA, en el qual l’usuari ha de tocar la pantalla per a anar saltant i esquivant els diferents atacs cibernètics i així aconseguir la major puntuació possible.

Cal destacar que en aquesta edició l’UJI ha comptat amb altres dues estudiants finalistes en la categoria de Joves Talents Digitals, la dupla formada per María Muntyan i Paula De la Cruz, que han presentat la campanya «Empieza a protegerte», que busca conscienciar als més joves que la millor protecció comença en un mateix, partint de la dita «No em passa fins que em passa».

Per a això, la campanya comença amb un experiment social en el qual es repta a l’usuari a endevinar la contrasenya més usada, i alhora insegura, del món «123456». També inclou la comunicació a través de xarxes socials de consells de ciberseguretat amb un toc humorístic. La campanya es completa amb la creació d’una eina informàtica que ajuda a l’usuari a protegir-se en línia.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d