#Defestanodecaça, el reclam de l’Ajuntament de Borriana per unes festes respectuoses

L’Ajuntament ha llançat novament una campanya de prevenció d’agressions i assetjament sexual que amb el lema # defestanodecaça (i #defiestanodecaza), pretén anar un pas endavant en la lluita contra la violència de gènere i afavorir que les festes de la Misericòrdia siguin un espai on homes i dones tinguin llibertat per gaudir per igual, segons ha explicat la regidora d’Igualtat, Maria Romero.

A la presentació de la campanya la regidora ha destacat que ja són un total de 90 penyes les que ja han signat la declaració responsable per la qual es comprometen a vetllar per la difusió de la campanya en els seus casals i les activitats que desenvolupen.

Cal recordar que les penyes o agrupacions d’amics i amigues poden adherir-se a la campanya mitjançant una declaració i compromís responsable que implica “declarar el local de reunió un espai lliure de violència sexista, exhibir la imatge de la campanya en el local, però també donar-li difusió en xarxes socials “, ha subratllat Maria Romero.

La campanya manté la imatge que va crear la Regidoria en falles, però adaptada al context de Misericòrdia i compta amb la participació de la Policia Local i establiments d’oci de la localitat.

Com a novetat aquest any, la campanya impulsada per la Regidoria d’Igualtat en col·laboració amb la de Festes, busca la complicitat de les penyes o agrupacions d’amics i amigues i els implica perquè designin una persona que actuï d’enllaç entre l’Administració i la penya i la missió serà “col·laborar en la campanya, fer seguiment, donar suport a aquelles persones que ho puguin necessitar i participar d’un taller formatiu en la matèria”, ha exposat la regidora.

Així, les persones que vulguin participar com a col·laboradores de la campanya comptaran amb un taller formatiu específic que es realitzarà el proper dimarts 3 de setembre a les 18h a la sala d’plenaris, impartit pel doctor en filosofia i professor de secundària a la IES Benigasló , Juan Carlos Castelló, que s’ha especialitzat en la investigació sobre la violència sexista i l’educació contra ella, a més de ser pioner en impartir una matèria única al sistema educatiu obligatori titulada ‘violència de gènere’ dins d’un projecte interdisciplinari.

Aquesta formació, ha assegurat Maria Romero, pretén ser “molt pràctica” i té l’objectiu de “fer visible la violència que pateixen les dones en els entorns d’oci i fer saber com actuar davant d’una agressió així com dotar als col·lectius d’eines per evitar que es produeixin “.

A les persones que participen d’aquesta formació se’ls lliurarà una identificació com a persona col·laboradora de la campanya per a “visibilitzar-de manera que qualsevol persona pugui sol·licitar-los la seva col·laboració”, ha precisat.

Punt Violeta itinerant

D’altra banda, el consistori també ha previst la instal·lació d’un Punt Violeta durant la celebració de les festes patronals que serà itinerant. El primer cap de setmana estarà ubicat a la cruïlla entre el carrer la Tanda i la Mercè, el divendres 14 a la Festa de les Paelles i el dissabte 15 al Casal del Vi.

L’atenció en el punt violeta es realitzarà en horari de 18h del vespre a 03h de la matinada. El Punt, que estarà gestionat per Creu Roja i en coordinació amb la Policia Local i la Guàrdia Civil, comptarà amb dos professionals expertes en violència de gènere, una en psicologia i una altra en integració social, així com voluntariat format.

Sobre això, la regidora d’Igualtat ha assenyalat que l’objectiu principal del Punt Violeta és, a més d’oferir suport i atenció en el cas d’una agressió, “sensibilitzar la ciutadania i prevenir que es produeixin situacions de violència masclista a les festes”.

Com en altres ocasions, la campanya # defestanodecaça compta amb la cartelleria pertinent i el suport a través de la megafonia del recinte taurí. També s’ha exigit l’adhesió a la campanya de les orquestres contractades per difondre-la a través dels mitjans de què disposin.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: