Esports

Dani Parejo entra a la història en complir 300 partits oficials amb el València CF

El migcampista Dani Parejo s’ha convertit aquest dissabte en una llegenda del València CF a complir a l’estadi de Ipurúa davant l’Eibar la xifra de 300 partits oficials amb el València CF, en què ha marcat 46 gols. Són unes dades espectaculars per al capità, que ja només té per davant a set futbolistes que hagin disputat més partits que ell en els gairebé cent anys d’història del Club de Mestalla.

Era un partit difícil, jugar a Eibar sempre ho és. Allà no es regala res i per guanyar cal lluitar fins a l’últim segon. Per aquest motiu el València CF va començar amb la màxima concentració des de l’inici i Parejo en pla director d’orquestra, donant ordres als seus companys, demanant calma quan l’ocasió la requeria i velocitat en els moments de pausa. Va treballar en defensa i va tractar de crear futbol ofensiu. Va ser clau en el primer gol amb una magnífica passada a l’espai a Wass, amb centre del danès que Rodrigo va marcar des de prop.

Només començar la segona meitat va estar a punt d’emportar-se el pilota i quedar-se sol davant el porter Risc, però s’ho van treure en l’últim sospir. Al minut 51, a l’intentar rebutjar una pilota, va rebre un fort cop de Pape Diop que li va fer recargolar-se sobre la gespa, encara que tot va quedar en un ensurt. I en el 54, en assenyalar l’àrbitre un polèmic penal després de veure el VAR, va protestar una i altra vegada la injustícia d’aquesta decisió sense cap resposta.

D’aquí al final molta lluita, molta feina i el capità buscant buits en una espessa defensa local. En el descompte va tenir la victòria, però el seu xut amb l’esquerra va anar a les mans del porter. Ja no es mouria el marcador d’un partit en el qual València CF va merèixer més que l’empat i en el qual Parejo va fer, al costat dels seus companys, tot el possible per guanyar a Eibar.

El seu primer partit amb l’elàstica valencianista el va disputar el 15 d’octubre de 2011 a partit de Lliga corresponent a la jornada vuitena. El llavors tècnic blanc-Unai Emery el va fer debutar a l’Iberostar Estadi davant el Mallorca, va ser titular i substituït per Mehmet Topal en el minut 77 d’una trobada que va acabar amb empat a un. El seu primer gol ho va fer en la temporada següent, 2012-13, en la jornada 32a, quan el València CF va golejar amb rotunditat al Màlaga per 5-1 i l’ara capità va marcar l’1-0 en el minut 25.

Són ja vuit temporades al València CF i, amb aquests 300 partits oficials, Parejo iguala en aquesta classificació a mites blanquinegres com Roberto Gil i Juan Carlos Quincoces, té molt a prop a Paquito García (302), Gaizka Mendieta (305), Vicente Seguí i Juan Ramón Seguí (306) i l’actual conseller i ambaixador del Club, Juan Cruz Sol, amb 309 xocs oficials. El capità ocupa la vigesimoctava posició en aquest rànquing històric del València CF a totalitzar fins a la data 225 trobades de Laliga (39 gols), 21 partits de la Champions League (1 tant), 19 de l’Europa League (2 gols) i 35 xocs de Copa del Rei (4 dianes).

Informació i Foto: ValenciaCF

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.