Dalmau estudia accions amb l’Ajuntament de Dénia per a solucionar el problema de l’habitatge en aquest municipi “tensionat turísticament”

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per estudiar accions conjuntes que ajudin a solucionar el problema de l’accés a l’habitatge en un municipi tan tensionat pel turisme .

Martínez Dalmau ha explicat que es tracta d’una localitat amb uns problemes que fan difícil l’exercici de el dret a l’habitatge. Entre ells es troba “la manca de parc públic i ser una zona tensionada per la pressió turística i per les pròpies condicions de l’habitatge” que fan que els lloguers siguin molt elevats.

Davant d’aquesta situació, s’han analitzat possibles fórmules per augmentar el parc públic i intentar baixar el preu d’uns lloguers que el vicepresident ha qualificat de “enormement alts” i que fan que la gent “hagi de destinar a ells una part molt important de les seves ingressos “.

En aquest sentit, Dalmau ha destacat en la reunió la importància del concepte de l’tempteig i retracte per augmentar el parc públic d’habitatge. Ha anunciat que la Generalitat té previst aprovar en uns dos mesos “un decret de cessió de competències perquè els ajuntaments puguin exercir aquest dret i incorporar a parc públic municipal habitatges provinents d’execucions hipotecàries o habitatges protegits”.

Un altre dels temes analitzats en la trobada han estat els casos particulars d’emergència habitacional a Dénia. La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge s’ha compromès a la reparació de diversos pisos que disposa a la ciutat per posar-los a disposició de l’Ajuntament i facin ús d’ells per respondre a aquestes necessitats.

D’altra banda, el vicepresident també ha fet referència de la presentació el passat dijous de el Catàleg de Sòl per a Habitatge Protegit de la Comunitat (Casolhap) com una eina d’informació relativa a terra disponible a la Comunitat destinat a la construcció d’habitatges amb algun tipus de protecció pública. Un instrument que “ens pot ajudar a promoure habitatges” en aquest municipi.

Després de la reunió, Dalmau ha mostrat la seva satisfacció perquè “hem assentat les bases per solucionar el problema de l’habitatge a Dénia, que és molt similar als problemes d’altres ciutats costaneres de la Marina Alta”.

Per la seva banda, l’alcalde ha agraït la visita de el vicepresident segon i el “impuls que està donant la Generalitat per tractar el greu problema d’habitatge que tenim i treballar conjuntament per donar una solució a les famílies que tan malament ho estan passant, sobretot en el tema del lloguer “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: