Cultura reconeix la Col·lecció Científica de l’Institut López Piñero de la Universitat de València com a col·lecció museogràfica

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha reconegut la Col·lecció Cientificomèdica de l’Institut Interuniversitari López Piñero de la Universitat de València com a col·lecció museogràfica permanent de la Comunitat Valenciana.

La Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València està custodiada en el Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència, situat a la plaça Cisneros de València.

L’edifici integra una combinació d’instal·lacions fonamentals per al desenvolupament de la formació i investigació: la seu central del Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència; l’exposició permanent ‘Ciència i societat’ al Palau Cerveró; el depòsit i espai de treball principal i la Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València; una sala de conferències; una sala de tallers i la Biblioteca Historicomèdica Vicent Peset Llorca, que alberga tant literatura crítica d’investigació com fonts primàries arxivístiques i impreses associades al Museu.

És una col·lecció de 5.000 peces composta per documents i objectes relacionats amb la investigació especialitzada en la història de la ciència, la tècnica i la medicina. Una part d’aquestes peces es mostra en l’exposició permanent ‘Ciència i societat’, que integra instruments científics i mèdics, registres visuals de mesures produïdes per aquests, material bibliogràfic i documents audiovisuals. La visita a la mostra s’inicia amb la cambra solar de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València (1935) i conclou amb un equip de difracció de rajos X empleat en la seua facultat de química (1956-1957).

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: