Cultura participa amb el projecte ‘Espanta la por’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport hi participa amb el projecte ‘Espanta la por’, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia, que recupera les llegendes i contes de l’imaginari de la por de la cultura tradicional valenciana coincidint amb la festivitat de Tots Sants.

El projecte comprén la difusió de l’imaginari popular valencià sobre la por, així com dels monstres valencians, mitjançant la lectura de rondalles i llegendes fantàstiques en col·legis i biblioteques. A més es realitzen una sèrie de tallers didàctics per a xiquets.

Cultura desenvolupa la part corresponent al foment lector per les biblioteques públiques amb l’objectiu d’incentivar la lectura i el coneixement de la literatura popular valenciana, promoure l’ús de les biblioteques, treballar l’emoció de la por i propiciar la recopilació local de llegendes i rondalles. És una de les accions que es realitzen dins del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura ‘Llegim, Llegim, Llegim’.

El 30 d’octubre, a les 18.00 hores, a la sala infantil de la Biblioteca Pública de València, se celebrarà la sessió de contacontes ‘Una vesprada de por’, que donarà a conéixer mites i monstres valencians com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l’home del sac, de la mà de Víctor Labrado.

Víctor Labrado és un escriptor especialitzat en la matèria i va publicar ‘Leyendas valencianas’, un treball d’investigació que ens presenta un món misteriós fet de llegendes que formen part de la tradició oral de la cultura popular.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: