Cultura organitza un curs d’accessibilitat i disseny universal als museus al Vilamuseu de la Vila Joiosa

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Vila Joiosa, organitza el curs pràctic ‘Museus per a totes les persones: planificació, atenció inclusiva i disseny universal’, que se celebra els dies 14 i 21 de gener al Vilamuseu.

El programa del curs abordarà la inclusió de les persones en el gaudi de l’oferta dels museus. Així doncs, tècnics especialistes oferiran conferències sobre les persones sordes i els museus, les persones amb discapacitat física i l’atenció inclusiva als museus.

De la mateixa manera, s’incidirà en la divulgació dels continguts dels museus mitjançant la comunicació adaptada a les persones amb discapacitat visual, interpretació del patrimoni mitjançant subtítols, presentacions audiovisuals, lectura fàcil i comunicació alternativa i augmentativa.

El curs va dirigit a professionals de gestió de museus i patrimoni natural i cultural que exercisca funcions de personal directiu i tècnic, d’atenció al públic, guies, etc. També és per a responsables polítics i voluntariat, l’activitat del qual tinga relació amb l’atenció al públic als museus, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

La inscripció és gratuïta i es farà per ordre de recepció de les sol·licituds, fins al dia 11 de gener a les 13 hores. El correu d’inscripció s’ha d’enviar a museo@villajoyosa.com i en l’assumpte s’ha d’indicar el títol del curs. El nombre de places és de 60 persones.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: