Cuiners alacantins i empresaris del sector es donen cita al Palau Provincial per reflexionar sobre les qualitats gastronòmiques de l’arròs bombó

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

Prestigiosos cuiners alacantins com Kiko Moya o Evarist Miralles s’han donat cita aquest matí al Palau Provincial per reflexionar sobre les interessants possibilitats culinàries i qualitats gastronòmiques de l’arròs bombó, una varietat autòctona del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva recuperada recentment gràcies al suport de la Diputació d’Alacant.
 
El diputat de Foment i Desenvolupament, Sebastián Cañadas, i el president d’ASAJA-Alacant, Eladio Aniorte, han estat els encarregats de presentar aquesta jornada tècnica en què també s’han donat cita nombrosos empresaris del sector, professionals del món de l’hostaleria i experts en la matèria.
 
A més, durant el transcurs de la sessió s’han donat a conèixer els resultats de la segona fase del projecte de recuperació d’aquesta varietat que inclou, entre les seves principals fites, la distribució gratuïta de llavor certificada entre els vuit grups arrossers de la zona i la comercialització de més de 3.000 quilos d’arròs bombó obtinguts en la parcel·la que de forma experimental es va habilitar per al seu cultiu.
 
El Govern Provincial ha subvencionat aquesta anualitat amb 13.000 euros el desenvolupament d’aquest projecte que ha estat impulsat per ASAJA en col·laboració amb l’empresa Pego Natura. A aquesta quantitat se sumen els més de 16.000 euros que la Diputació d’Alacant ha aportat al llarg dels últims anys per col·laborar amb aquesta proposta.
 
En aquest sentit, Cañadas ha destacat el compromís del Govern Provincial amb aquest tipus d’iniciatives, “amb les que vam aconseguir diversificar el nostre territori” i ha assenyalat que “l’arròs bombó és tecnològicament ecoeficient, és respectuós amb el medi ambient, està socialment acceptat i , a més, és econòmicament viable. Per tant, tenim un magnífic producte i és el nostre deure difondre-ho i posar-ho en valor a través de jornades com aquesta “.
 
Per la seva banda, Eladio Aniorte ha manifestat que “els agricultors estem per posar a disposició dels professionals els millors productes que es cultiven a la nostra província. D’aquí la necessitat d’organitzar activitats com aquesta que ens permeten compartir els nostres coneixements i enriquir-nos mitjançant l’intercanvi d’idees i experiències “.
 
         La jornada ha continuat amb diverses taules rodones i ponències com la que ofereix el representant de APEHA, José Jover, que ha analitzat la importància de l’arròs per a la restauració alacantina. Els xefs Kiko Moya i Evarist Miralles amb la seva conferència ‘L’arròs bombó, una varietat autòctona privilegiada per a l’alta cuina’ o l’auditor de la Marca Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, Eduardo Ballesteros, i la seva xerrada ‘Productes agrícoles sostenibles per a un consumidor exigent ‘han constituït el gruix de sessions programades. Finalment, com a colofó ​​a aquesta productiva jornada s’ha ofert una degustació de diferents plats elaborats amb aquesta varietat d’arròs.
 
L’arròs bombó té el gra rodó, s’adapta millor a les característiques del terreny i ofereix multitud de possibilitats gastronòmiques. Així mateix, aquesta varietat presenta una gran resistència a determinades malalties, per la qual cosa necessita menys productes fitosanitaris. “Estem parlant d’un producte amb un gra petit, de cocció molt llarga, que funciona molt bé com a transmissor del gust i que li fa ser idoni per aconseguir un arròs melós en el seu punt perfecte”, ha explicat Kiko Moya, qui a banda d’oferir seva conferència ha participat en la presentació.
Traductor

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: