CSIF reclama més seguretat per a les Urgències de Fernando el Catòlico davant de l’increment dels robatoris i les agressions verbals al personal sanitari

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF reclama a Sanitat que reforci de manera “urgent” les mesures de seguretat a les Urgències del centre de salut Ferran el Catòlic de Castelló. Una instal·lació que, només en els darrers quatre mesos, ha patit almenys quatre robatoris al personal sanitari i un més en grau de temptativa.

Des de la central sindical han explicat que, “tot i que per atendre les Urgències aquesta instal·lació compta de manera permanent amb un zelador, dos metges i dos infermers, la pressió assistencial és tan elevada que resulta impossible controlar de manera adequada els accessos”. Circumstància a què se suma que els despatxos en aquesta zona, encara que compten amb pany, no tenen claus per poder utilitzar-les i, a més, no hi ha instal·lades càmeres de seguretat ni tampoc taquilles suficients perquè el personal pugui dipositar de manera segura els seus efectes mentre treballa.

Una falta de seguretat que ha derivat en robatoris d’efectes personals i documentació almenys quatre facultatius i un altre en grau de temptativa -que va poder recuperar les seves coses després de perseguir la carrera al lladre- només durant aquest període. Fins i tot en un dels casos un dels metges va arribar a sorprendre una persona armada amb un ganivet a la zona que el personal d’Urgències utilitza com a sala de descans.

“La porta que divideix la zona d’Urgències amb l’accés al centre de salut tampoc compta amb pany o dispositiu especial de seguretat, cosa que fa que des d’una part de l’edifici es pugui accedir a l’altra sense problemes”, han alertat des de CSIF , que han comentat que “això suposa un greu risc per a la seguretat dʻaquestes dependències”.

A més, des de la central sindical han recordat la situació de “col·lapse” que pateix la instal·lació on, abans de les 15.00 hores, quan comença el torn el personal d’Urgències, “ja hi ha més de 15 o 20 persones esperant a la porta per rebre atenció i, al seu torn, els facultatius ja solen tenir citats uns 30 pacients per ser visitats entre les 15.00 i les 16.00 hores, i 20 més més per a les consultes programades entre les 16.00 i les 17.00 hores”.

“Aquesta saturació, a més d’agreujar les esperes dels pacients, que per ser atesos han d’esperar més d’una hora o fins i tot algunes jornades més de dues, incrementa les agressions verbals al personal sanitari que, cada dia, denuncien patir situacions d’aquest tipus ”, han ressenyat des de CSIF, que han reclamat a Sanitat “solucions urgents per resoldre aquestes deficiències que estan afectant greument la seguretat tant dels professionals com de les persones que acudeixen a Urgències en aquestes dependències”.

Manca de seguretat també a Almassora

La situació en què es troben les urgències de Ferran el Catòlic no és única. Segons CSIF, “des de les Urgències del centre d’Almassora, on en aquestes dates entre dos facultatius estan atenent de mitjana cada dia més de 200 persones només en horari de 15.00 a 8.00 hores, també han demanat solucions a la manca de seguretat que pateix el centre”. I és que, malgrat que cada dia el personal sanitari d’aquestes dependències pateix agressions, tant físiques com verbals, “únicament compten com a reforç en matèria de seguretat amb un agent que, en ser compartit amb altres instal·lacions, com ara els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de Trullols o el Grau, només hi va entre 4 i 5 jornades al mes i en horari de 22.00 a 6.00 hores, fet que suposa un recurs totalment insuficient”, han remarcat des de CSIF.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: