CSIF planteja unitats bàsiques docents i espais habilitats per garantir leducació a lalumnat hospitalitzat

El sindicat CSIF planteja a la Generalitat la creació d‟unitats bàsiques il‟habilitació d‟instal·lacions adequades perquè l‟alumnat hospitalitzat pugui cursar els seus estudis. La central sindical lamenta que la situació actual sigui “d’improvisació”, sense places docents amb continuïtat ni formació específica del professorat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que el projecte de decret del Consell que regula les unitats educatives terapèutiques/hospitals de dia infantil i adolescent al sistema educatiu valencià no atén de manera adequada les necessitats d’aquest col·lectiu.

El sindicat reclama la creació d?unes unitats bàsiques, amb docents d?Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional i la figura de coordinador, i que surtin aquestes places a concurs de trasllats. D’aquesta manera “quedaria garantit aquest servei públic, inclusiu per a l’alumnat que es troba hospitalitzat”.

La central sindical també planteja que la Conselleria proporcioni una formació específica al professorat que impartiria ensenyament en aquestes unitats bàsiques, amb l’objectiu que “disposi de les millors eines i preparació per poder dur a terme aquesta educació que es desenvolupa en unes condicions molt particulars” .

El sindicat lamenta que actualment l’Administració no garanteixi ni la continuïtat d’aquest servei ni unes instal·lacions adequades, ja que aquestes últimes depenen, al final, “de la bona voluntat de la direcció de cada departament de salut”. “Calen uns espais en condicions, tant per impartir l’ensenyament com per a l’atenció a les famílies”, recalca CSIF, que insisteix en la petició de “plantilla i instal·lacions adequades per poder atendre amb els mitjans necessaris l’alumnat hospitalitzat”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: