CSIF planteja al conseller Rovira un pla de millores en centres educatius i més diàleg i finançament per a universitats

El sindicat CSIF planteja al nou conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, un pla de millores reals en centres educatius, més diàleg i transparència o una dotació pressupostària més gran per a universitats, entre altres mesures. La central sindical sol·licitarà una reunió per traslladar en persona les propostes.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera necessari impulsar la Iniciativa Legislativa Popular perquè hi hagi infermeria escolar a tots els centres educatius. CSIF va aconseguir, en presentar 15.000 signatures, que s’admetés a tràmit; no obstant, la Mesa de les Corts no la va portar a debat en el mandat passat perquè pogués ser aprovada.

El sindicat també reivindica com a prioritaris la creació d’un estatut docent a la Comunitat Valenciana que aporti seguretat jurídica als professionals, o l’actualització de la LOMLOE perquè sigui més d’acord amb les circumstàncies dels centres i que quedi anul·lada l’aplicació dels àmbits. En aquest sentit, recorda que el TSJ li ha donat la raó en demanar la seva retirada per vulnerar la llibertat d’organització de les assignatures dels docents.

CSIF, que va assistir ahir a la presa de possessió del nou conseller, el va felicitar i desitjo sort en la seva comesa, planteja igualment enfortir la Formació Professional i els programes específics de suport a l’alumnat amb més docents. De la mateixa manera, proposa un pla de finançament d’universitats amb l’objectiu de fer les titulacions més competitives i oferir la millor preparació possible de l’alumnat per afrontar el mercat laboral.

La central sindical també traslladarà al conseller la necessitat d’una revisió d’infraestructures educatives per millorar-ne l’estat i eliminar de manera definitiva els anomenats barracons. En aquesta línia la central sindical demana accions reals, al contrari del que ha passat amb el Pla Edificant, que ha deixat aules prefabricades i nombroses reformes per emprendre.

El sindicat proposa igualment una major coordinació entre ocupació, formació contínua i educació, en què els sindicats, en qualitat de representants del col·lectiu de professionals, hi puguin participar. En aquesta línia demana recuperar la pluralitat als consells territorials de Formació Professional, on el Botànic únicament va permetre la presència de dos sindicats.

CSIF de la mateixa manera considera prioritari dissenyar i aplicar amb urgència un pla de xoc en salut mental que serveixi tant per a alumnat com perquè serveixi d’eina al personal docent.

La central sindical reivindica, sobretot, més diàleg i transparència. En aquest darrer sentit, recorda l’opacitat que s’ha produït en els darrers anys amb qüestions els nomenaments d’assessors lingüístics i de prospectors de FP. CSIF reclama que s’escolti els sindicats i que primin una vegada la transparència i la negociació sobre la imposició.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: