CSIF planteja a la Conselleria d’Interior que impulsi la Comissió de Coordinació per millorar la situació de la Policia Local

El sindicat CSIF desitja sort en la seva tasca als nous responsables de la Conselleria de Justícia i Interior i els proposa que impulsin la Comissió de Coordinació de Policia Local, amb nombroses tasques pendents del mandat anterior. De la mateixa manera, els demana que abordin qüestions com la precarietat als cossos d’agents municipals o la millora de temaris d’oposicions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la Comissió de Coordinació de Policia Local, en què es troben representats els principals sindicats, la Federació de Municipis (FVMP), alcaldies i prefectures locals de Policia, ha funcionat en precari durant els darrers anys.

CSIF recalca que necessita un impuls i més agilitat per abordar qüestions de rellevància i paralitzades des de fa temps, com ara el decret d’uniformitat, el d’armes llargues o el de retribucions. La central sindical espera que hi hagi més debat i voluntat política per abordar els problemes que afecten els professionals i influeixen en la seva tasca d’atenció a la ciutadania.

La central sindical lamenta que aquesta manca d’operativitat dels darrers anys ha afectat qüestions molt sensibles. En aquest sentit apunta casos d’incompliment de la pròpia normativa, ja que l’anterior Consell es va comprometre el juliol del 2020 a establir una borsa centralitzada en uns mesos. Han passat tres anys i no se n’ha creat. Aquesta circumstància ha derivat que més de 50 ajuntaments constituïssin l’any passat les seves pròpies, de manera que implica temps i recursos que podrien haver estalviat.

El sindicat també considera necessari fixar un temari concret i homogeni per a totes les oposicions, cosa que ve marcada pel Decret 179/2021 i que encara no s’ha aplicat. Sobre això apunta que l’Agència Antifrau ja va avisar la Generalitat mesos enrere del retard a emprendre aquesta tasca, i recorda que l’elevat nombre de queixes en oposicions de Policia Local en gran mesura és degut a no tenir aquest temari únic per a tots els ajuntaments .

CSIF, per altra banda, lamenta igualment que durant els darrers anys s’hagi allargat la precarietat en nombrosos cossos locals promovent la figura d’interí. En aquest sentit, el sindicat subratlla que a la majoria d’autonomies ja s’ha suprimit i que a la Comunitat Valenciana es va reintroduir.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: