CSIF exigeix més personal per afrontar els canvis en l’avaluació i la promoció a Primària, ESO, Batxillerat i FP

El sindicat CSIF ha exigit avui, a la reunió de Mesa Sectorial, a Conselleria d’Educació que reforci amb més personal els centres el proper curs per poder abordar els programes que contemplen en avaluació i promoció de curs tant a Educació Primària com a ESO, Batxillerat i FP. La central sindical reclama a l’Administració una aposta decidida per l’educació pública valenciana.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha mostrat dubtes sobre aquestes mesures i normes sense reforç a la Comunitat Valenciana, amb l’aplicació dels nous criteris d’avaluació, que comporten una promoció automàtica, ja que no “reconeixen l’esforç com un valor pedagògic i minusvaloren la importància dels continguts, que són necessaris perquè l’alumnat pugui adquirir competències”

El sindicat ha traslladat que les instruccions per al curs vinent dictades pel Ministeri d’Educació que Conselleria ha presentat avui a Mesa Sectorial “menoscaven el valor de la titulació dels centres públics i vulneren la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació superior” . CSIF rebutja els nous criteris curriculars, com ara l’eliminació de les qualificacions numèriques o la supressió dels exàmens de recuperació. “Amb aquest desenvolupament curricular es carrega de més burocràcia el professorat, amb què no s’ha comptat per a aquests canvis”, recalca el sindicat.

La central sindical recalca, a més, que “els reforços i programes no preveuen ampliació de personal per dur-los a terme”. El sindicat considera un contrasentit que no hi hagi un reforç per “atendre de forma més específica l’alumnat que ho necessiti, ja que amb l’actual situació que pretenen traslladar al proper curs se sobrecarrega els mateixos docents, resulta poc eficaç i dificulta que aquest alumnat recuperi o assoleixi el nivell requerit”. Per tant, veu “inviables” les mesures actuals.

El sindicat afegeix que la proposta de Conselleria “carrega amb més informes i tràmits a docents i tutors, sense permetre’ls una dedicació horària més gran a aquest treball. A més, no es contracta més professionals de reforç”. CSIF ha demanat “una reducció de ràtio a les aules i un nombre més gran de personal orientador davant la sobrecàrrega burocràtica i pedagògica que es produirà”.

La central sindical insta Conselleria a rectificar ia contemplar a la seva normativa aquestes mesures. El sindicat li demana que “faci una aposta decidida per la millora de qualitat a l’educació pública valenciana, proporcionant a alumnat i professorat els mitjans necessaris”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: