CSIF exigeix a Educació negociar amb urgència rebaixa de ràtios i reforç de plantilla i critica que exclogui la infermera escolar

El sindicat CSIF ha demanat avui, a la junta de portaveus de Conselleria d’Educació, la negociació urgent de qüestions com ara reforç de plantilles docents i rebaixa de ràtios per aula. La central sindical, per altra banda, lamenta que Conselleria descarti la implantació de la categoria d’infermera/o escolar i considera positiu que inclogui al calendari de negociació la seva petició de millores de retribucions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que avui s’ha celebrat junta de portaveus de sindicats per abordar el calendari de negociació i acordar a l’octubre debatre una qüestió de la rellevància del disseny de plantilles als centres educatius.

CSIF ha plantejat que en aquesta negociació tinguin preferència, per tractar amb urgència, qüestions com ara rebaixa de ràtios d’alumnat per aula, per oferir l’ensenyament més individualitzat possible. En aquesta mateixa línia es troba la proposta d’ampliació de plantilles a tots els centres educatius per aprofundir en l’educació amb més personalització i que permeti abordar qüestions específiques de l’alumnat.

La central sindical també vol negociar com més aviat millor desdoblaments en tots els mòduls de Formació Professional (FP), amb aquesta mateixa intenció d’oferir l’ensenyament més personalitzat. A més, ha insistit, i ho farà a les negociacions, a la creació de places de personal administratiu a tots els centres d’Educació Infantil i Primària ia l’ampliació de plantilles d’aquests professionals d’administració a instituts i centres de Formació Professional, que pateixen una sobrecàrrega burocràtica.

CSIF valora que l’Administració hagi escoltat la seva petició de millorar les retribucions del col·lectiu docent, que són a la cua d’Espanya, al lloc 13 de 17 autonomies. En aquest sentit, considera “positiu com un primer pas” el compromís adquirit per Conselleria de realitzar estudi de les retribucions de docents en altres comunitats i debatre-hi

La central sindical, en canvi, lamenta la negativa, traslladada avui a junta de portaveus, de la Generalitat a implantar la categoria professional d’infermera/oa cada centre educatiu. Es tracta d´una reivindicació històrica del sindicat, que considera fonamental per garantir l´atenció al´alumnat en qüestions de salut durant el temps que passa al centre.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: