CSIF és el sindicat amb més representació a la Mesa General I de la Generalitat després de tancar-se el cicle electoral

El sindicat CSIF, amb 205 delegats, és el que comptarà amb més representació a la Mesa General de Negociació I de la Generalitat. Una vegada conclosos els processos electorals als diferents sectors, que van començar amb Sanitat el juny del 2022 i van acabar amb Labora el mes de juliol passat, CSIF ha augmentat en conjunt fins a 20 delegats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el seu creixement ha estat constant en la darrera dècada. Al tancament del cicle electoral del 2019 ja li hauria correspost el primer lloc a la Mesa General de Negociació I, però la Generalitat va decidir no computar, després que inicialment sí que ho fos fer, al personal laboral del departament de salut de la Ribera, on CSIF ha tornat a guanyar les eleccions. Això va provocar que fos relegat al segon lloc.

CSIF ha passat de 185 delegats el 2019 a 205 el 2023. Aquest increment es deu a l’augment substancial als sectors de Sanitat (13 delegats més) i Administració del Consell (18 delegats més en funcionaris) ia la repetició dels bons resultats mantinguts a el temps a Justícia i millorats en Educació. Aquests quatre sectors aglutinen al voltant de 150.000 treballadors i són els representats a la Mesa General de Negociació I de la Generalitat de funcionaris, estatutaris i laborals.

CSIF explica que formen part d’aquest organisme, el principal en la negociació amb el Consell, la central sindical, en primer lloc, i, després, UGT, que s’ha quedat a 191 delegats davant dels 205 de CSIF, i CCOO, que ha baixat a 159. Per integrar la Mesa General I cal superar el 10% de suports en personal funcionari i laboral, circumstància que CSIF aconsegueix amb més claredat.

CSIF comptarà, després de la reconfiguració de les reunions de la Mesa General en funció dels vots d’aquest cicle electoral, amb el 36,93% de representació i sis membres en aquest òrgan fonamental de negociació, fet que suposa un més que UGT, que es queda a cinc, i dos més que CCOO, amb quatre.

La central sindical, a més, també és el primer en Administració General de l’Estat a Espanya i al País Valencià. En l’àmbit autonòmic aquest sector aglutina més de 12.000 empleats públics i va celebrar les eleccions el mes de juny passat. CSIF va pujar nou delegats per arribar fins als 45, cosa que significa 11 més que el segon sindicat en representació.

CSIF agraeix el suport creixent del conjunt de treballadors al sindicalisme útil, professional i independent que representa i que cada vegada té igualment més força i representació al sector privat.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: