CSIF denuncia que el tancament del CICU de Castelló a partir d’aquest dimarts empitjorarà els temps de resposta en cas d’emergència

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha alertat de les greus conseqüències que tindrà el tancament del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) a la província de Castelló a partir d’aquest dimarts, 24 de maig.

I és que, a partir del torn de tarda-nit, el servei deixarà de prestar-se a les comarques castellonenques per ser gestionat directament des de València.

Des de la central sindical han denunciat que aquesta pèrdua d’autonomia “no només suposa una nova discriminació cap a la província de Castelló”, sinó que “empitjorarà els temps de resposta en cas que es produeixi una emergència sanitària i, a més, un major desconeixement de determinades zones del nostre territori, especialment de l’interior, podria donar lloc a errors greus d’ubicació a l’assignació de recursos com a ambulàncies”.

En aquest sentit, des de CSIF han demanat al nou conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, que “recapaciti, faci marxa enrere i permeti tant a Castelló com a Alacant mantenir la gestió del CICU a les dues províncies”.

Així, des de CSIF han recordat que, a l’hora d’atendre un incident greu, “hi ha allò que s’anomena ‘hora d’or’, fet que fa referència a la importància d’intervenir a nivell mèdic en els primers 60 minuts després de patir un accident , un infart o un ictus, per exemple, ja que les garanties a l’hora de salvar una vida o evitar possibles seqüeles són més grans si s’actua en aquest interval”. “Si el CICU se centralitza a València, aquesta dilació més gran a l’hora de mobilitzar els recursos sanitaris o el fet que, per desconeixement de les característiques o l’orografia de la zona es mobilitzi un recurs no adequat, pot costar vides als pacients ”, han insistit des de CSIF.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: