CSIF demana reforç de personal i formació específica per millorar el procés de matriculació del nou curs escolar

El sindicat CSIF demana reforç als centres amb personal administratiu i una formació específica per tramitar els canvis en el procés de matriculació a les diferents etapes educatives. La central sindical considera “positiu” l’avançament d’un mes a l’inici del procés decidit per Conselleria; no obstant això, reclama els recursos necessaris per afrontar-ho en les millors condicions per a centres i famílies.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que es tracta d’una “bona mesura” la bestreta del procés de matriculació per al curs escolar vinent respecte a l’existent l’any anterior, amb començament el 26 d’abril, ja que alleujarà en part la saturació burocràtica que pateixen els centres al final del curs. També valoreu l’opció de la tramitació telemàtica.

El sindicat recalca, en qualsevol cas, que perquè aquestes mesures siguin efectives cal un reforç de personal. Sobre això assenyala que als centres de Secundària i Batxillerat hi ha nombroses vacants i baixes d’administratius per cobrir, mentre recorda que els centres d’Educació Infantil i Primària no tenen aquests professionals, malgrat la insistència a reclamar-los per part de CSIF. Això reverteix en una càrrega de treball més gran per a l’equip directiu.

La central sindical demana igualment una formació específica sobre el procés de matriculació i els canvis que porta aparellats, de manera que “una vegada comenci, es pugui resoldre totes les incidències i dubtes que sens dubte plantejaran nombroses famílies”.

El sindicat subratlla que “aquestes novetats deuen millorar la inscripció als centres sense que suposi una complexitat. Per això resulta imprescindible que vagin acompanyades dels mitjans humans i materials adequats”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: