CSIF demana al Consell que simplifiqui el procés per tramitar la sol·licitud de la jornada contínua als centres educatius

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha demanat a la Conselleria d’Educació que “simplifiqui” el procés per tramitar la sol·licitud de la jornada contínua als centres educatius de la província de Castelló, ja que actualment “cada centre ha de lliurar un elevat volum de documentació” per registrar la proposta de projecte educatiu.

Una càrrega burocràtica elevada que, segons CSIF, “suposa un important treball addicional per als equips directius i docents d’uns centres que estan saturats, especialment des de l’inici de la pandèmia”.

En aquest sentit, des de la central sindical sol·liciten al Consell que es revisin mesures com el fet que el canvi de jornada hagi de ser aprovat, almenys, pel 55% del cens escolar, “de manera totalment arbitrària, sense cap justificació legal ni precedent amb altres votacions”; o que es penalitzi l’abstenció, “ja que cada vot no emès compta com a negatiu”.

“A la Comunitat Valenciana les mesures per consolidar la implantació de la jornada continua segueixen sent molt millorables i, a més de la sobrecàrrega de treball que suposa la seva tramitació per als cossos docents, hi ha situacions que s’haurien de revisar com el fet que, si un centre vota en contra de la jornada contínua, calgui esperar tres anys més per tornar a plantejar la votació del canvi de jornada”, han indicat des de CSIF.

Alhora, també han demanat al Consell “mesures addicionals, com ara el finançament amb fons autonòmics de les activitats extraescolars perquè els centres puguin oferir de forma gratuïta propostes de qualitat a totes les famílies, independentment de la seva capacitat adquisitiva”.

De la mateixa manera, el sindicat CSIF ha destacat la tasca dels centres educatius que han proposat la jornada contínua per aconseguir que avui se n’estigui votant en més de 200 a la Comunitat Valenciana, dels quals 42 a Castelló, “malgrat l’abandonament , la manca de mitjans i les dificultats posades per Conselleria”.

“L’Administració ni ha facilitat mitjans ni recursos econòmics ni cap mena d’ajuda que pugui sumar per a aquesta iniciativa”, han assenyalat des de CSIF, que han recalcat que “l’actitud d’abandonament i deixadesa de Conselleria ha arribat fins al punt de no haver realitzat ni tan sols estudis que certifiquin que aquest model resulta reeixit sobre la base de l’experiència dels centres de la Comunitat Valenciana on ja es desenvolupa”. La central sindical assenyala que “aquests estudis donarien més tranquil·litat i seguretat a centres, docents, famílies i a la pròpia Administració”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: