CSIF critica que la suspensió del servei de planificació familiar a Gran Via per falta de personal deixa “a l’aire” més de 26.200 pacients a Castelló

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha denunciat que, a causa de la manca de personal, el centre de salut Gran Via de Castelló s’ha vist obligat a suspendre sine die el servei de planificació familiar que es prestava a les dites instal·lacions. Una àrea que corria a càrrec d’una doctora i una infermera i que tenia assignades a total de 26.266 dones en edat fèrtil procedents tant del mateix Gran Via com dels centres de salut de Palleter, Pintor Sorolla, 9 d’Octubre, Constitució i Barranquet a Castelló, així com a les dels consultoris de municipis com les Coves de Vinromà, Orpesa i Lucena.

Des de la central sindical han explicat que “el fet que no s’hagi cobert la baixa de la doctora que s’encarregava d’aquestes consultes i que porta absent des del mes de març passat ha obligat a descitar setmanalment totes les persones que tenien una visita concertada, de manera que cada mes han hagut de tornar a trucar per veure si ja se’ls podia atendre o no i, de moment, totes aquestes cites han quedat suspeses per falta de personal”.

En aquest sentit, des de CSIF han detallat que, “com que durant aquests mesos no s’ha incorporat ningú per substituir aquesta baixa i tampoc no està prevista la seva substitució a curt termini, s’han bloquejat les agendes per als mesos de juny, juliol, agost i setembre , el que suposa que les cites pendents per ara queden a l’aire i l’adjudicació de noves citacions, com passa en el cas de primeres visites, s’endarrerirà, com a mínim, fins al proper mes d’octubre”.

Des de CSIF han lamentat “l’actitud de la Conselleria de Sanitat respecte a la política de no substitució dels professionals sanitaris, encara en el cas que es tracti de baixes de mitjana i llarga durada, tal com succeeix en aquest cas concret al centre de salut Gran Via”. “Aquesta falta de personal està obligant a paralitzar totalment l’activitat d’aquest tipus de serveis, cosa que alhora agreujarà les llistes d’espera i generarà nous col·lapses a mitjà termini”, han indicat des de la central sindical. Consell que “atengui d’una vegada les necessitats sanitàries reals de la província de Castelló i solucioni les seves mancances de manera urgent”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: