CSIF considera “insuficients” les places previstes a Infantil i Primària i exigeix un augment per millorar la qualitat educativa

El sindicat CSIF ha exigit avui, a la reunió de la Mesa Sectorial de Conselleria d’Educació, un increment de places per a les oposicions d’Infantil i Primària. La central sindical considera la proposta “insuficient” i també ha reclamat un nombre més gran de places en Inspecció educativa i de catedràtics de Secundària.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que les 1.700 places oferides per Conselleria per a les oposicions del 2024 corresponen a jubilacions i no suposen, a la pràctica, un reforç de plantilles per afrontar la necessària rebaixa de ràtios que permeti una atenció més personalitzada a les aules. CSIF lamenta que Educació no “hagi inclòs les noves places negociades, sinó que s’ha limitat a cobrir la taxa de reposició”.

El sindicat ha reivindicat, a més, un nombre més gran de places en Inspecció educativa. A la reunió d’avui, CSIF ha exposat la necessitat de “treballar en una millora de la gestió de borses que permeti un funcionament adequat d’aquest cos essencial a l’educació”. De la mateixa manera, ha sol·licitat la constitució de places de catedràtics de Secundària i més dotació per a promoció interna. En aquesta línia, ha demanat dades específiques per poder realitzar estudis detallats a cada cos i especialitat.

CSIF ha instat igualment Conselleria a aportar un calendari d’oposicions i un desglossament per especialitats. D’aquesta manera, ha subratllat la importància de conèixer el format de l’oposició o els temaris que estaran vigents, entre altres qüestions. “Es tracta de dubtes importants que afecten els aspirants en un procés tan complex com és la preparació dʻuna oposició”, apunta José Seco, president de CSIF Educació Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: