CSIF alerta que el trasllat de les vacunacions “saturarà” els centres de salut si el Consell no reforça el servei

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat que el tancament dels centres d’immunització contra el coronavirus a partir de finals d’aquest mes i el trasllat de les vacunacions als centres de salut, tal com ha anunciat la Conselleria de Sanitat, “no farà sinó saturar encara més unes instal·lacions sanitàries que es troben totalment col·lapsades des de fa mesos”.

Des del sindicat han recordat que “a el fet que aquest any no s’estiguin substituint les baixes ni les vacances de el personal sanitari, se suma la falta d’inversions per reforçar unes plantilles que, a causa de les conseqüències de la pandèmia, es troben totalment desbordades “.

CSIF ha demanat a la Conselleria de Sanitat “que clarifiqui al més aviat quins recursos pensa destinar per desenvolupar amb èxit aquestes futures vacunacions, així com si va a destinar als centres de salut personal extra de reforç per dur-les a terme amb èxit, sense que afectin l’activitat habitual que ja es porta a terme en aquestes instal·lacions “.

A l’respecte, des del sindicat han recordat la situació de centres de salut com el de Palleter que, “malgrat estar concebut per atendre unes 17.000 persones, en l’actualitat donen servei a més de 30.000 pacients”. “Després del tancament de l’consultori de Constitució, al març de 2020, Palleter va assumir les seves més de 9.000 SIP i, encara que aquest estiu Sanitat va anunciar que, per descongestionar el servei, repartiria tant a aquests pacients com a personal en diferents ambulatoris de la ciutat mentre duressin les obres, la veritat és que a data d’avui segueixen sent atesos en aquestes instal·lacions, que veurien ara incrementada encara més la seva càrrega de treball amb el trasllat allà de les vacunacions “.

“Considerem que, a hores d’ara, la situació de l’atenció sanitària a Castelló ja és altament preocupant, amb llistes d’espera que, per regla general, superen els deu dies de demora perquè un pacient pugui ser atès de manera presencial, al que se suma una elevada pressió assistencial per al personal sanitari. Una situació que, si no es prenen mesures urgents, no farà sinó agreujar-se en les pròximes setmanes “, han remarcat des CSIF.

Per això, han demanat a l’Consell que “actuï amb celeritat i prengui mesures per garantir la qualitat assistencial als pacients i, a el mateix temps evitar noves sobrecàrregues de treball a un personal sanitari que es troba totalment saturat”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: