CSIF alerta de la pèrdua de 1.400 professionals de sanitat al maig i urgeix Conselleria a rectificar i contractar més personal

El sindicat CSIF alerta de la pèrdua de prop de 1.400 professionals de la sanitat a partir de l’1 de maig, davant de l’escassetat de la xifra de noves places anunciada per Conselleria. La central sindical assenyala que actualment el nombre de professionals contractats com a reforços cóvid ​​supera els 6.400, mentre que l’Administració ha anunciat la creació únicament de 5.040 places des de l’1 de maig. CSIF demana a Conselleria que rectifiqui i contracti més personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha instat a Conselleria la renovació de tots els reforços còvid en els diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana. El sindicat assenyala que la seva tasca resulta indispensable per tirar endavant un sistema sanitari sobrecarregat tant per la pandèmia com pels casos d’altres malalties el tractament de les quals s’ha dilatat en el temps en centrar els mitjans en la lluita contra el cóvid.

El sindicat lamenta que l’anunci de Conselleria de crear 5.040 places noves, una quantitat que resulta “del tot insuficient” per assolir les 11.000 que necessita la sanitat valenciana, suposa, a la pràctica, la no renovació de tots els contractes covid. La central sindical assenyala que els més de 6.400 professionals contractats per acumulacions de tasques per la pandèmia cessen el 30 d?abril, i és a partir de l?1 de maig quan l?Administració ha anunciat la creació d?aquestes 5.040 places. En definitiva, vol dir que hi haurà una minva de gairebé 1.400 professionals d’un mes a un altre.

El sindicat reclama a la Conselleria de Santitat que rectifiqui i que augmenti les places de nova creació fins a 6.400 a partir de l’1 de maig, per, progressivament i al llarg de l’any, assolir les 11.000 necessàries. La central sindical insisteix, com ja va fer ahir durant la reunió de Mesa Sectorial, a “l’oportunitat perduda de reforçar la sanitat valenciana amb els recursos necessaris per pal·liar les seves greus mancances”.

La central sindical, a més, ha recalcat les “grans llacunes a les places anunciades”. Un exemple clar el constitueix l’absència de places bàsiques de metge especialista a Geriatria, tot i que a la Comunitat Valenciana només n’hi ha deu per atendre una població de prop de 900.000 persones que supera els 65 anys. Aquesta proporció d’un facultatiu especialista per cada 90.000 habitants contrasta amb la que recomana la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia al seu Estudi de Qualitat a Geriatria, que és de quatre geriatres per cada 10.000 habitants

CSIF apunta que les absències a les noves places també s’observen en logopedes, terapeutes ocupacionals, oa l’única de nutricionista. Igualment hi ha un nombre del tot insuficient de places d’administratius i de tècnics de gestió o de personal de prevenció. En general, la central sindical recalca la “insuficient oferta de places en totes les categories”, per la qual cosa ha demanat a la Conselleria que rectifiqui i l’augmenti.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: