CSIF aconsegueix que les Corts admeti a tràmit la implantació de la figura d’infermera/o escolar als centres educatius

El sindicat CSIF ha aconseguit que Les Corts admeti a tràmit la iniciativa legislativa popular amb l’objectiu de l’aprovació d’una proposició de llei per a la implantació de la figura d’infermera/o escolar als centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana. La proposta ha estat aprovada per la Mesa de les Corts després de ser registrada el mes de febrer passat. És la primera vegada que a Espanya un sindicat presenta aquest tipus d’iniciativa perquè aquests professionals sanitaris estiguin a tots els centres educatius.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) defensava en la seva iniciativa que, com a sindicat més representatiu a les administracions públiques, reclama tant des del seu sector d’Educació com des del de Sanitat l’adscripció de personal de la categoria infermera/o als centres escolars . Per això motiu demanava “la dotació de recursos econòmics, materials i humans amb aquesta finalitat, ja que considerem la seva presència imprescindible i fonamental”.

CSIF explica que la Mesa de les Corts ha notificat l’admissió a tràmit de la proposta d’iniciativa legislativa popular signada per la presidenta del sindicat, la tramesa de l’expedient a la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana i el trasllat de la proposta a la Junta de Síndics, a més de publicar la decisió al Butlletí Oficial de les Corts.

El sindicat recalcava en la seva iniciativa que “el personal docent no ha d´assumir la responsabilitat d´administració de medicació al´alumnat, ja que es tracta d´una funció aliena a les seves competències professionals i formació”. Encomanar, per mandat legal, al personal docent aquesta responsabilitat suposa una assignació impròpia de tasques al lloc de treball i perfil”.

CSIF posa èmfasi que “els centres educatius juguen un paper fonamental en la promoció i educació de la salut, així com en la prevenció de malalties, més si és possible en un context pandèmic com l’actual”. En aquesta línia subratllava que “la coordinació i col·laboració dels centres educatius amb els professionals de la salut és bàsica per divulgar informació, promoure mesures preventives i fomentar hàbits saludables”.

La central sindical afirmava en el seu escrit que “des de CSIF considerem imprescindible la presència de professionals de la categoria infermera/o als centres educatius”. Respecte d’això insistia que “l’equip multidisciplinari dels centres educatius es troba incomplet a causa de l’absència d’aquest personal sanitari especialitzat, una circumstància que resulta especialment greu en la crisi sanitària que vivim a causa de la pandèmia de covid-19”.

El sindicat explicava que aquest professional de la categoria infermera/o “està totalment preparat per exercir les cures d’atenció i prevenció de malalties en l’àmbit escolar i per implementar la vigilància i l’atenció de l’alumnat més vulnerable. A més, també pot ser garant de la vigilància i atenció sanitària tant de la població escolar com del propi personal dels centres educatius”.

CSIF apel·la a l’eficàcia i la capacitat demostrada pels professionals sanitaris “en aquells centres que ja compten amb aquest personal especialitzat”.

Informació i Foto:CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: