Creu Roja i el comerç local se sumen a la setmana contra la violència masclista amb la campanya ‘Punts Violeta’

Aquest any Creu Roja de Borriana i la Federació de Comerç se sumen amb la iniciativa ‘Porta Violeta’ a les jornades i actes pel 25N, Dia Internacional contra la Violència Machista, organitzats per l’Ajuntament de Burriana. Aquesta iniciativa pretén convertir els comerços locals en punts de sensibilització a què recórrer per informar-se sobre què fer en cas de maltractament.

Aquesta iniciativa que encapçala Creu Roja a través del seu programa Juntes, s’ha engegat distribuint els distintius violetes als locals participants per identificar aquells espais segurs on les dones que sentin inseguretat en l’àmbit de la parella puguin acudir per ser assessorades.

D’aquesta manera, des del moment en què el comerç rep l’adhesiu serà considerat un espai segur, és a dir, zona lliure de violència de gènere. Uns 50 establiments ja s’han sumat a l’arrencada de la campanya i els comerços que hi vulguin participar poden contactar a través de .

Així, avui ha estat el primer dia de campanya informativa i de col·locació de les identificacions, on han estat presents les regidores d’igualtat, Maria Romero; Comerç, Sara Molina, i representants de l’assemblea local de la Creu Roja i de la Federació de Comerç de Borriana.

L’activitat, com ha indicat Romero, “tracta de sensibilitzar el sector comercial promovent la coresponsabilitat social, ja que el problema de la violència masclista és una qüestió que afecta la societat en conjunt”.

“Es tracta d’aprofitar el tracte proper del comerç de proximitat per oferir un espai segur on les dones que ho necessitin puguin explicar la seva problemàtica i ser assessorades pel comerciant per indicar-los a quins llocs es pot sol·licitar l’ajuda més adequada”, ha explicat Molina .

D’aquesta manera, cada comerç participant rebrà un adhesiu que a manera de porta violeta serà col·locat a l’aparador per identificar fàcilment l’espai. A més, juntament amb el distintiu, les persones voluntàries de Creu Roja han lliurat fulletons on consten els recursos municipals contra la violència de gènere i els llocs on poden ser ateses en cas de necessitar ajuda, com el contacte de l’Agència d’Igualtat de Borriana , del Centre Dona 24 hores, del projecte Junts de Creu Roja, de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, de la Policia Local i de la caserna de la Guàrdia Civil.

Així mateix, emmarcat en aquesta campanya, que s’allargarà durant l’any que ve, es difondrà un vídeo per fer arribar al màxim nombre de persones la iniciativa, que s’impulsa simultàniament a diversos municipis de la província de Castelló.

El projecte Juntes és una iniciativa de Creu Roja a Borriana amb la col·laboració de l’Ajuntament, orientat a l’acompanyament a les dones que són o han estat víctimes de violència, donant-los una atenció grupal perquè sentin el suport de la xarxa.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: