Costa Blanca incrementa en 2018 les accions de promoció i ajuts per potenciar la projecció turística de la província d’Alacant

El Consell Rector del Patronat Costa Blanca ha aprovat aquest matí per unanimitat el Pla d’Actuació de l’ens turístic per 2018, una proposta que, seguint la línia estratègica marcada per l’organisme per vertebrar el territori i desestacionalitzar la demanda, estarà enfocada principalment a l’increment de les accions de promoció cap a l’exterior.

Així mateix, el Patronat seguirà apostant per la segmentació amb la presentació de nous productes com el projecte ‘Made in Costa Blanca’, amb el qual pretén impulsar el turisme industrial i posar en valor els diferents sectors productius de la província per convertir-los en un interessant pol d’atracció de visitants.

Una altra de les novetats per al present exercici és l’aposta pel turisme cinematogràfic. Per a això, l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant ha desenvolupat ‘Costa Blanca Film Commission’, un nou servei que busca potenciar i promoure la xarxa provincial d’oficines cinematogràfiques que existeix actualment en el territori, així com desenvolupar accions de gravació. A més, també captarà, facilitarà, impulsarà i rendibilitzarà els rodatges nacionals i internacionals, posant en valor els recursos paisatgístics, monumentals i patrimonials dels municipis alacantins.

Així mateix, el Patronat Provincial promocionarà aquest segment a través d’un nou vídeo de destinació realitzat pel director alacantí Adán Aliaga. La cinta, que es presentarà el proper mes de març, narra la història de nou persones que a través de les seves pròpies vivències i experiències descriuen l’autenticitat de la Costa Blanca. Sobre això, el vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha manifestat que “la nostra intenció és estar més presents que mai en els dispositius multimèdia dels nostres visitants, tant en els seus mòbils com a la gran pantalla”.

Pel que fa al calendari promocional, l’estratègia és seguir centrant l’atenció en certàmens especialitzats, professionals i B2B, on el negoci i el producte són els protagonistes. En aquest sentit, al llarg d’aquest any està prevista la realització de dotze fam trips, 24 press trips, setze workshops, 3 campanyes itinerants i dues accions de street màrqueting, a més de l’assistència a més de mig centenar de fires nacionals i internacionals .
D’altra banda, s’augmentarà el programa ‘Més Promoció’ amb la posada en marxa de noves línies de subvencions per als municipis i associacions de la província. En total, s’incrementaran fins a cinc les línies d’ajuts per als consistoris i fins a tres les destinades a entitats sense ànim de lucre.

Un altre dels reptes serà potenciar les accions de màrqueting digital amb la posada en marxa de catorze campanyes online. A més, els tècnics seguiran treballant pel posicionament de la Costa Blanca com la marca més influencer de la Comunitat Valenciana a Facebook i Instagram. En aquest àmbit, el Patronat pretén fer un pas més cap a la internacionalització de les seves xarxes socials amb l’objectiu de captar nous turistes estrangers i aconseguir la màxima difusió dels seus esdeveniments.

“Aquest pla gira entorn del turista com a centre de tota la nostra estratègia. Els plantejaments i les noves propostes busquen augmentar la qualitat de l’oferta d’una destinació el producte és diversificat i que ha d’atendre a segments i exigències d’una demanda cada vegada més atomitzada “, ha matisat el diputat.

2017, un any de xifres rècord

Finalment, Eduardo Dolón ha destacat que “en aquest any de xifres històriques, el Patronat havia de ser ambiciós amb el seu pla d’actuació promocional per seguir sent un gran referent turístic” i ha recordat que “la Costa Blanca genera el 62% de l’activitat turística de la Comunitat i el 8,6% de les pernoctacions hoteleres de tot Espanya “.

Així mateix, ha explicat que després de les xifres rècord assolides a l’Aeroport Alacant-Elx durant 2017, amb més de tretze milions de passatgers, “les expectatives per a aquest exercici segueixen sent optimistes, ja que s’incrementarà la connectivitat amb noves rutes com França (Lió ) i, després de molts anys, es recuperarà el vol directe amb la República Txeca (Pardubice). A més, augmentaran les freqüències amb Alemanya, Itàlia, Rússia, Regne Unit, Holanda, Dinamarca, Portugal o Noruega, aconseguint enllaçar el nostre destí amb més de 110 ciutats europees ”

 

 

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: