Constituït a Borriana el Lloc de Comandament Preventiu del festival Arenal Sound 2022

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí a les 7h la constitució del Lloc de Comandament Preventiu (PMP) per a l’Arenal Sound 2022, a la zona del festival, per coordinar les possibles emergències que es puguin produir en el transcurs del esdeveniment que se celebra des d’avui dimarts dia 2 i fins al dilluns 8 d’agost, en què es preveu una afluència de prop de 60.000 persones diàries.

A la constitució del PMP hi han assistit representants d’Emergències de la Generalitat Valenciana, comandaments de la Policia Local i de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, representants de l’organització del festival, així com el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, el regidor dOrdenació del Territori i Activitats, Bruno Arnandis, i el director Territorial de Justícia i Interior, Miguel Ángel Guillén.

Seguint allò establert al Pla d’Emergència municipal per al festival Arenal Sound 2022, s’ha declarat la fase de preemergència i s’ha constituït el PMP com a òrgan de coordinació dels dispositius preventius d’urgència i emergència previstos al Pla, per garantir una actuació coordinada entre el Pla dAutoprotecció i els diferents Plans de Protecció Civil.

Després de constatar, verificar i repassar tots els recursos operatius col·laboradors en matèria de protecció civil, bombers, recursos sanitaris, voluntaris, forces i cossos de seguretat, s’ha fet una primera visita a les zones de descans i de concerts del festival per inspeccionar-ne les diferents àrees per comprovar que es compleixen les mesures d’autoprotecció d’emergències de l’organització i les previstes al Pla d’emergències municipal.

Durant la visita, l’alcaldessa ha indicat que en el transcurs del festival ia partir d’avui les inspeccions per assegurar-se del compliment de les mesures d’emergències es fan diàriament per part de la Policia Local.

Així mateix, ha recordat que el Pla Municipal d´Emergències del festival conté el dispositiu d´autoprotecció que realitza l´organitzador de l´esdeveniment i el dispositiu preventiu de suport extern que organitza l´Ajuntament, així com els esquemes de coordinació, direcció i activació dels diferents plans aplicables en funció del tipus d’emergència que es pugui produir i les competències de la gestió d’aquestes.

L’objectiu principal, ha manifestat, és “aconseguir reduir al mínim les conseqüències desfavorables, tant humanes com materials, que poguessin derivar-se en cas que passi una emergència en el transcurs del festival Arenal Sound”.

Per això, mitjançant el Pla d’Emergència s’han planificat, organitzat i coordinat els recursos humans i materials necessaris per a la prevenció i l’actuació davant dels riscos que pugui provocar una situació d’emergència. Per fer-ho, s’ha establert el dispositiu preventiu integrat pels membres dels serveis d’urgències, emergències i seguretat.

A més, la Policia Local de Borriana també ha adequat la Sala Cecopal (Centre de Coordinació Operatiu Municipal) per a la gestió d’emergències en cas que s’hagués de constituir per produir-se alguna situació d’emergència, on s’ha instal·lat aquest macroplà del terme municipal i s’han col·locat els terminals informàtics de la sala de comunicacions.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: