Conferències, premis a la investigació, concursos, pòsters i observació astronòmica, per a la setmana de Sant Albert Magne a la Universitat d’Alacant

La festivitat de Sant Albert Magne, patró dels estudiants de Ciències Experimentals, que són Matemàtiques, Física, Química, Ciències de la Mar, Biologia, Geologia, Òptica i Optometria i Gastronomia i Arts Culinàries, el proper 15 de novembre, està envoltada d’un extens nombre d’activitats a la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

L’exposició de pòsters es podran veure al passadís de la planta baixa de la Fase II de la Facultat de Ciències, des del dilluns 11 i fins al divendres 15 de novembre, dins de les XXIV Jornades de Recerca Departamental. Aquestes tenen com a finalitat donar a conèixer a l’alumnat de la Facultat de Ciències i, a la comunitat universitària en general, les línies de recerca i els projectes en què treballen el professorat, futurs doctors i futures doctores, becaris i becàries, i col·laboradors i col·laboradores departamentals. Per a això, ho reflecteixen en format pòsters.

Astroingeo, l’Associació Universitària d’Astronomia “Ciutat de les Estrelles” participarà, el dijous 14 de novembre a les 17:00 hores, amb la Conferència “Ingredients per a un planeta habitable”, a càrrec de José Emilio Martínez, professor de Departament d’Ecologia de la Universitat d’Alacant. Per completar l’activitat, de 18:30 a 21:00 hores, al Bosc Il·lustrat de campus de la UA, es durà a terme una observació astronòmica

Divendres que ve, dia 15 de novembre, dia de la festivitat de el patró, es van a desenvolupar dos actes: el Dia de la Química i el Dinar de Germanor Sant Albert Magne.

El Dia de la Química començarà a les 10:15 hores a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències. A aquesta hora Mª José Illán Gómez, catedràtica de Química Inorgànica de la UA, serà qui faci la presentació del Dia de la Química. Prosseguirà, a les 10:30 hores, la conferència: “Química i Enginyeria de Materials a escala nanomètrica. Alguns exemples de la nostra activitat investigadora “, de la mà de l’professor Diego Cazorla Amorós, catedràtic de Química Inorgànica de la UA. La Jornada finalitzarà amb el Lliurament de l’XXVI Premi Sant Albert Magne a la millor tesi doctoral en el camp de la Química, a les 11:00 hores.

El lliurament de l’XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química està promogut i patrocinat per la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química. Serà el 15 de novembre, a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de la UA, dins el Dia de la Química. La decisió de l’jurat es va resoldre dimarts passat. Els integrants d’aquest s’han concedit aquest premi a la millor tesi doctoral defensada en 2018 en el camp de la Química a la Paula Sebastián Pascual, per la seva tesi titulada “Surface Influence on the First Stages of Metall Electrodeposition in Ionic Liquids”. A més, el jurat ha decidit atorgar un accèssit a Carlos Sánchez Rodríguez per la seva tesi titulada “Development of New metodologies Based on ICP Techniques for the Elemental and Isotopic Analysis of Bioethanol varen and Related Samples”. Premiada i accèssit rebran 1.500 euros i 500 euros respectivament.

La festivitat de patró ha estat gaudida amb activitats dispars; la conferència “Elaboració de formatges vegans” i la posterior degustació ha estat una d’elles i omplia l’aforament, amb cent persones inscrites.

Per informar sobre les sortides professionals Alicia Acedo Castro, directora de l’Acadèmia Gobir, va acudir a la Facultat dimecres passat on va explicar en què consisteix el BIR, les especialitats que existeixen per fer la residència, en què consisteix el treball de l’resident o quins són les diferents opcions disponibles a l’acabar la residència, entre altres detalls.

Els concursos de fotografia, en vigor, microrelats matemàtics i Matemàtiques, formen part també de l’divers programa inclòs per a la celebració de Sant Albert Magne. El Concurs de fotografia, amb opció de presentar treballs en dues categories: naturalesa i científica i el termini de presentació va finalitzar el divendres 8.

Al llarg dels primers mesos de 2020 es convocarà el XI Concurs de microrelats matemàtics, les bases ja s’han publicat l’octubre passat. Igualment, les bases dels XXI Premis Jorge Juan de Matemàtiques estan publicades el 15 d’octubre passat i la seva presentació depèn de la convocatòria, que s’anunciarà el 2020.

Acte de Graduació

El Paranimf de la UA acull, el mateix divendres dia 15 a les 19:00 hores, l’acte de graduació 2019 de les titulacions de Grau i Màster de la Facultat de Ciències amb l’assistència de cent vint graduats. Es graduen estudiants dels estudis de Biologia, Ciències de la Mar, Geologia, Matemàtiques, Òptica i Optometria i Química i dels Màsters d’Anàlisi i Gestió d’Ecosistemes Mediterranis, Biomedicina, Ciència de Materials, Gestió Pesquera Sostenible, Optometria Avançada i Salut Visual, química Ambiental Sostenible i química Mèdica.

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: