Compromís urgeix a Renfe i Adif a acabar amb el 20% d’estacions valencianes inaccessibles i complir amb la llei d’una vegada

El tren no alça el cap per la inacció de la pròpia administració, el desencert de les mesures adoptades a conseqüència de la Covid-19 de retallada de freqüències, els problemes de personal i cancel·lacions i la falta de pols del Govern a l’hora de materialitzar les actuacions pendents. Entre aquestes, destaquen des de Compromís, “l’adaptació de les 24 estacions valencianes encara hui inaccessibles o el bloqueig que viu el tren de la costa”.

Per al portaveu de la coalició al Senat, Carles Mulet, la resposta del Govern a una interpel·lació valencianista deixa clar que l’administració no està fent els deures a l’hora de complir amb les lleis que garanteixen l’accessibilitat de les persones als serveis i recintes públics. “Encara queden 24 estacions pendents d’adaptacions de les 105 existents en l’autonomia valenciana, 17 d’elles gestionades per Renfe i 7 per ADIF i ens dirigeixen al socorregut Pla de Rodalia vigent, amb un horitzó 2025 en el qual suposadament es milloraran les prestacions de la xarxa, quan la dinàmica ens està mostrant que ocorre tot el contrari, amb un mal servei, propi d’un altre segle i molt llastrat”, ha assenyalat.

El senador ha lamentat que, mentre ocorre això “en els Pressupostos Generals es destinen 54 milions a Renfe Operadora per al País Valencià, els diners que costen dos quilòmetres d’AVE. Continuen dilapidant quantitats ingents en alta velocitat mentre es deixa morir el tren convencional, el que comunica els nostres pobles i utilitza la major quantitat de gent del nostre país, el que vertebra el territori i redueix les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle”. Aquesta mateixa setmana Mulet ha rebut respostes sobre la situació que viu la C-3 i de la falta de concreció amb el servei ferrocarril Madrid-Cuenca-València, que es troba en una situació molt perillosa pel deteriorament que va suposar per a la línia la construcció de l’AVE Madrid-València i que actualment està tancada.

Mulet ha rebut hui mateix una altra resposta davant la petició d’augmentar els fons per al Tren de la Costa, pendent de projecte i traçat i amb una partida ridícula en els PGE 2021. El Govern torna a no posar data per a desbloquejar l’assumpte, que té pendent l’urbanisme dels ajuntaments afectats, i assenyala que s’està realitzant l’avaluación ambiental dels dos trams que es consideren com a prioritaris d’aqueix projecte: Cullera-Gandía i Gandía-Oliva-Dénia. Aquest procediment acabarà amb l’emissió de la Declaració d’Impacte Ambiental que permetrà aprovar definitivament l’Estudi Informatiu i continuar amb les fases de projecte i construcció de l’alternativa finalment seleccionada.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: