Compromís trasllada al Govern la preocupació ciutadana per l’eliminació gradual de bústies de correus

Compromís ha traslladat al Govern en forma de preguntes la preocupació ciutadana existent per la supressió de bústies de moltes de les oficines de Correus, al·legant de manera unilateral problemes d’inseguretat i de vandalisme. Així en l’actualitat els usuaris, només poden lliurar correspondència en el taulell de l’oficina en horari d’oficina.

Així Mulet ha preguntat per les pretensions té el Govern respecte l’eliminació de punts de recepció de cartes en les oficines de Correus i carrers de la nostra geografia i si aquestes mesures adoptades suposen l’inici del desmantellament d’aquest servei i la precarització en el Grup Correus. D’altra banda, s’ha interessat pel paper del Govern en tot aquest procés en tractar-se d’una empresa pública que presta el Servei Postal Universal al nostre país o si preveuen recuperar el nombre de bústies eliminades d’alguna manera. “Hem demanat conèixer les alternatives que es van prendre abans d’optar per aquesta dràstica mesura i si els responsables no van tenir cap millor idea per a facilitar que s’envien cartes postals precisament en un moment en el qual estan canviant tant els hàbits en l’enviament de comunicacions amb les noves tecnologies, els dispositius i internet”, assenyala.

La coalició lamenta que amb aquestes decisions tan dràstiques s’estiga acabant amb la possibilitat de depositar la carta en la bústia de l’oficina a qualsevol hora, com s’ha fet tota la vida i que, en un futur, el desmantellament arribe també a les bústies dels carrers. Mulet coincideix amb què “han optat per la solució més simple i la que menys treball dóna: matar mosques a canonades, eliminar serveis sense cercar solucions imaginatives amb aquesta classe de bústies igual que han fet els bancs, que també pateixen l’incivisme. Es lleva i punt. Incívics 1, ciutadans 0”.

El senador lamenta que “amb aquestes excuses (ja siga la Covid-19, el vandalisme o els estudis tècnics estiguem assistint a processos de desinversió, en carreteres, en trens, en bústies; de minvament de serveis que porten a la despoblació, a la precarització de la vida i a l’afebliment de drets i de serveis públics”.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: