Compromís torna a presentar la seua Proposició de Llei per a regularitzar la situació dels interins i demana al Senat que comparega a l’advocat Javier Arauz

Compromís torna a insistir amb la proposta que ve avalada per un Dictamen elaborat per un equip de Catedràtics d’alt prestigi, adscrits al Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València per a concretar una solució als centenars de milers de treballadors públics afectats per l’abús en la contractació per part de l’Administració.

El Govern va vetar el dia 4 i va donar per conclosa la tramitación de la Proposició de Llei impulsada per la coalició, per a donar compliment a la sentència europea i directiva sobre treball temporal que ha condemnat a Espanya per abusar dels interins “sense que procedisca la seua presa en consideración”, al manifestar el Govern la seua disconformitat, per l’impacte que podia suposar per als Pressupostos Generals de l’Estat en vigor.

Compromís sostenia en la seua moció, a la qual donen suport nombrosos grups d’interins, que la Proposició no té un impacte econòmic significatiu en el conjunt dels comptes públics en estar ja ocupant el personal afectat places en l’administració. No obstant això, el Govern va xifrar en “almenys 1.800.000 euros” l’augment dels crèdits en els Pressupostos Generals de l’Estat en vigor d’aquesta iniciativa. D’aquesta quantitat, uns 800.000 euros afectarien la Secció 22, Servei/Organisme 101 (Institut Nacional d’Administració Pública), programa 921O, conceptes 233 i 226.07 (cossos generals) i la resta impactaria en les corresponents partides pressupostàries dels Departaments ministerials que convoquen processos selectius per a cossos especials. Quantifiquem així, seguint el criteri del Govern, en 1.800.000 euros el cost de la present iniciativa legislativa.

Per a Mulet, “assumim aqueixa xifra, encara que no la compartim, per a evitar un nou veto del Govern que retarde la tramitació de la nostra proposta. No entenem la negativa del Govern progressista a abordar aquesta qüestió després de les recents sentències a Europa que deixen ben clara la responsabilitat de l’Administració i davant la qual només caben unes mesures que el Govern eludeix prendre. Si la solució per a 800.000 afectats costa 1,8 milions, que ho facen ja”, ha conclòs el senador.

Si ahir la coalició va proposar la compareixença davant la Comissió de Funció Pública de la qual forma part Carles Mulet de José María Goerlinch Peset i Remedios Roqueta Buj, catedràtics del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València Estudi General per a aportar la seua opinió de cara a aprovar una norma legal sobre la base de la jurisprudència del TJUE, possibilitant un procés extraordinari de consolidació d’ocupació temporal, avui ha reclamat la presència en la mateixa comissió de Francisco Javier Araúz de Robles Dávila, que representa a milers d’interins de tota Espanya.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: