Compromís-Sumar exigirà augmentar el salari mínim interprofessional i exportarà a tot l’Estat la jornada laboral de 32 hores

Compromís-Sumar per Castelló alçarà la veu a Madrid per continuar incrementant al salari mínim interprofessional, fins a arribar, mínim al 60% del salari mitjà espanyol, i exportarà el model valencià a tot l’Estat per avançar en la reducció de la jornada laboral a 32 hores setmanals amb el mateix salari, una mesura que permet conciliar i millorar la vida de les treballadores i els treballadors. A més, entre les mesures presentades per la coalició en el seu programa per a la pròpia legislatura està la de aprofundir les reformes del mercat de treball que milloren les condicions laborals de treballadors i treballadores i millorar dels programes d’ocupació dirigits als joves per a garantir la primera oportunitat laboral (el que s’anomena garantia juvenil), a les dones, als majors de 45 anys i per a les persones amb discapacitat i diversitat funcional.
Són mesures que aquest dijous s’han posat sobre la taula a la reunió que la cap de llista al Congrés dels Diputats de Compromís-Sumar per València, Àgueda Micó; el candidat per Castelló, Carlos Navarro; la candidata per Castelló al Senat, Elsa Vilalta; i el número 2 al Congrés, Francesc Mezquita, ha mantingut amb els sindicats per abordar els punts d’una economia per a les persones i una ocupació de qualitat. Micó i Navarro han defensat que la seua coalició és “la millor aliada” del sector de la ceràmica, “especialment dels seus treballadors, per a defensar els seus interessos a Madrid, des del Congrés i el govern”.
La candidata de Compromís-Sumar per València, Àgueda Micó, ha destacat que en la pròxima legislatura “aprofundirem en tots els avanços en drets laborals que s’han impulsat durant esta legislatura per part de Yolanda Díaz i per això serà clau fer a Carlos Navarro diputat i evitar que entre en el Congrés el militar franquista de Vox per Castelló, per això amb la defensa dels interessos del nostre territori, el vot a Compromís-Sumar a les comarques de Castelló val triple”.

“Serem la veu que defensarà els nostres interessos, entre els quals està per suposat el del sector de la ceràmica de les comarques de Castelló i de tots els seus treballadors i treballadores”. Compromís-Sumar lluitarà perquè el sector de la ceràmica tinga el tractament que es mereix com a sector estratègic de la nostra economia a l’hora d’accedir a ajudes que ens permeten competir amb altres països que sí que impulsen ajudes potents a la ceràmica, com Itàlia.

“Necessitem totes les armes per a competir i garantir així la continuïtat i la qualitat dels llocs de treball del taulell, un veritable motor econòmic i d’ocupació. Continuarem treballant per reindustrialitzar les comarques de Castelló i per a diversificar sectors industrials per a generar ocupació de qualitat per a totes i tots.”, ha assenyalat Micó.
El candidat per Castelló, Carlos Navarro, ha resaltat que “la gent de les comarques de Castelló arrosseguem des de fa dècades una sensació d’estar eternament oblidades. Però no només es tracta d’una qüestió de sensacions. Es pot contrastar amb dades un dèficit d’inversions en infraestructures o en la dotació de serveis. Sobre esta situació de tipus estructural, ara a més a més s’estan donant un seguit de circumstàncies que posen en perill els nostres sectors industrials més importants, com són el taulell i el tèxtil. Ara de manera immediata cal atendre els efectes de l’encariment de les matèries primes en la nostra economía”.
“Tant Joan Baldoví com Marisa Saavedra han estat reivindicant a Madrid ja solucions per al sector del taulell i aconseguint alguns avanços, però les ajudes han d’arribar sense més demora. També cal habilitar una solució immediata per a les treballadores afectades pels ERO en Marie Claire, que a més a més té la vessant de despoblament que tant està impactant en l’interior de les nostres comarques”, ha destacat, assenyalant que “tornant a les necessitats estructurals de les nostres comarques, hi ha molts fronts a abordar i tots tenen molt a veure en el dèficit de finançament, d’ahí que serem la veu alta i clara dels interessos de Castelló a Madrid”.
Entre les polítiques per a la próxima legislatura, Compromís-Sumar ja ha anunciat que blindarà les pensions constitucionalment per evitar qualsevol intent de privatització i continuarà dignificant-les pensions per equiparar-les a la mitjana europea, incrementant les pensions mínimes com a mínim fins al 60%
del salari mitjà.

La coalició donarà impuls una política d’infraestructures industrials adreçada a
la indústria tecnològica, innovadora i de sectors de futur, que proveïsca de sòl industrial a preus favorables, vivers d’empreses, centres logístics, etcétera, i estabirà un Pla de suport al xicotet i mitjà comerç. Llei de regulació dels horaris i calendaris comercials que acabe amb les obertures de les grans superfícies en dies festius que perjudiquen treballadors i treballadores, i al comerç local.

A més, crearà un Pla Estatal de desestacionalització turística i de promoció
del turisme rural i d’interior, i donarà suport financer a les empreses d’economia social i cooperativa (consum ecològic, turisme solidari, agricultura ecològica, banca ètica, etc.).

 

 

Informació i Foto: Compromis-Sumar per Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: