Compromís reclamarà de nou que el Govern pague les dessaladores valencianes, moció que el PP va rebutjar en 2017 amb l’abstenció del PSOE

El portaveu de Compromís i del Grup de l’Esquerra Confederal al Senat, Carles Mulet, defensarà aquesta setmana en la Comissió de Transició Ecològica del Senat la moció de la coalició que va ser rebutjada en 2017 en la qual els valencianistes instaven al Govern a assumir el cost del cànon de construcció a satisfer pels ajuntaments de Benicàssim , Orpesa, Cabanes, Moncofa, Xilxes i Sagunt afectats i a eximir-los dels acords i convenis promoguts per Acuamed ja que són inviables.

“Per tot això demanarem derogar els convenis subscrits amb els ajuntaments afectats, tant els primers com els transitoris actuals i començar a treballar amb uns altres que contemplen un nou estudi de viabilitat que valore els possibles usos, aprofitaments, costos d’aquestes dues dessaladores i renegociar els acords amb les entitats locals d’acord amb la nova realitat que es determine”, ha indicat el senador castellonenc, que ha realitzat desenes de preguntes i reclamat documentació al Govern en les últimes legislatures.

De fet, la coalició ja va presentar una moció en 2017 reclamant soluciones per a aquestes dessaladores, que va ser rebutjada per 15 vots del PP i 10 abstencions. “Cercàvem aleshores, i ara, evitar que aquests municipis, amb poca població i escasses possibilitats de consum d’aigua i creixement acaben abonant milionàries quantitats que són inassumibles pels seus comptes municipals i per uns projectes desproporcionats. El PP va presentar una esmena exigint l’eliminació del punt fonamental en el qual demanavem que s’asumira el cost d’aqueixos convenis, precisament el que ara estan demanant”, ha qüestionat Mulet a la formació conservadora. El valencianista lamenta que “mentre PP i PSOE van reclamar amb entusiasme aquestes dessaladores i ara es van alternant en el Govern i canviant de criteris en funció de quan els toca poder o oposició, els nostres ciutadans veuen castigats els seus drets”.

El senador valencianista ha demanat a PSOE i PP “que donen una eixida” als ajuntaments, els grups polítics dels quals i administracions implicades rebutgen per unanimitat els preus de subministrament d’una aigua que no necessiten i que no podran pagar. La moció de la coalició demana elaborar un pla per a analitzar els possibles usos alternatius d’aquestes plantes dessaladores i els recursos que generen d’acord amb les administracions implicades.

MOCIO XII LEGISLATURA

Click to access ds_c_12_111.pdf

MOCIO FEBRER 2020 XIV LEGISLATURA
https://www.senado.es/web/expedientdocblobservlet?legis=14&aneu=6556

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: