Compromís proposa que la LOMLOE regule l’accés de docents per concurs de mèrits en determinats casos

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat la presentació com a esmenes a la Llei Orgànica d’Educació diferents propostes perquè es regule l’accés i la promoció interna en la funció pública docent obrint la possibilitat del concurs de mèrits afegit al del concurs oposició.
La redacció proposada assenyala una fase de pràctiques, que podrà incloure cursos de formació i constituirà part del procés selectiu. En la fase de concurs es valoraran, entre altres mèrits, la formació acadèmica i l’experiència docent prèvia. En la fase d’oposició es tindran en compte la possessió dels coneixements específics de l’especialitat docent a la qual s’opta, l’aptitud pedagògica i el domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent. Les proves es convocaran, segons corresponga, d’acord amb les especialitats docents.

“Amb aquesta modificació s’afig com a sistema d’ingrés a la funció pública docent el concurs de mèrits, per a donar resposta a l’alta taxa temporalitat que existeix entre els docents de manera estructural i s’estableixen mecanismes de coordinació entre totes les administracions educatives quan siga procedent la realització de convocatòries d’ingrés mitjançant el sistema de concurs de mèrits”, ha justificat el senador.

Unes altres de les mesures proposen una nova disposició transitòria a la Llei orgànica 2/2006 l’objectiu de la qual és donar unes garanties de continuïtat als docents funcionaris interins amb molts anys de serveis prestats i que per diferents motius no han ingressat en la funció pública docent i als aspirants d’anteriors processos selectius que, superant la fase d’oposició, no van anar finalment seleccionats a conseqüència de les restriccions legals en el nombre de places de les ofertes d’ocupació pública docent.

Aposta per la música
D’altra banda la coalició anima als grups polítics a donar més pes en la LOMLOE a la música “una mica vital per al desenvolupament intel·lectual, sensorial, de la parla i motriu, la qual cosa ajuda a aconseguir autonomia als estudiants, a comunicar i a ampliar el seu món de relacions”, assenyala el senador valencià, que ha proposat especificar en la llei la pràctica de la música a través del so i el ritme, la pràctica instrumental per a fomentar i interactuar amb altres tipus de competències, actituds i valors. Per a això reclamen la música com a matèria de primer a tercer d’ESO, al costat de la Biologia, Geologia o Física i Química, Educació Física, Geografia i Història, Llengües i Matemàtiques. “Després d’escoltar als representants de les societats musicals, hem constatat la importància que té per als joves adolescents i el foment de la creativitat i expressió”, ha conclòs Mulet.

 

 

Informació i Foto; Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: