Compromís proposa al Senat acabar amb els interins en frau de llei i recuperar el personal perdut en l’administració en els últims anys

Compromís ha registrat al Senat una moció per al seu debat en la Comissió de Funció Pública que sol·licita al Govern trobar una solució a la situació d’abús de les milers de persones interines en frau de llei, que acabe amb la temporalitat i la situació d’abús continu. Per a això reclama habilitar norma expressa, per una única i sola vegada, per a consolidar al personal interí o temporal que es trobe treballant durant més de tres anys ininterromputs en la mateixa plaça de l’Administració, mitjançant la Llei d’Excepcionalitat per Concurs de Mèrits, mecanisme previst en l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP). “Entenem que en aquest procés excepcional, únicament podrà participar el personal afectat que es trobe ocupant el lloc, objecte de la convocatòria”, ha assenyalat el portaveu de Compromís i del Grup de l’Esquerra Confederal al Senat, Carles Mulet.

La proposta insta al Govern a impulsar els canvis normatius necessaris per a donar estabilitat a aquest col·lectiu en frau de llei de manera que, sense aconseguir la condició de funcionari de carrera, puguen equiparar l’estabilitat i inamobilitat, drets i condicions amb la creació d’una nova figura en l’EBEP, la de funcionari fix.

En la pròxima Comissió de Funció Pública (de dimarts 13) la formació demanarà dignificar la situació dels treballadors públics i una millora dels serveis que es presten al ciutadà. Per a això reclamarà realitzar les modificacions normatives necessàries per a eliminar les taxes de reposició que limiten l’abast de les ofertes d’ocupación pública i llastren i precaritzen la funció pública, així com la posada en marxa d’un pla de xoc per a la recuperació del personal perdut els últims anys a causa de les limitacions de la taxa de reposició i altres limitacions pressupostàries a través de convocatòries d’ofertes d’ocupació públiques.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: