Compromís preguntarà al Govern pels problemes en la xarxa valenciana de Rodalia en el pròxim Ple

El senador de Compromís, Carles Mulet, preguntarà de manera oral dimarts que ve a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, pels problemes que es viuen en la rodalia valenciana. “Què està passant amb les rodalies del nucli de València?, és el que li preguntarem a la ministra a viva veu i en el Ple, ja que li ho hem preguntat moltes altres vegades de manera escrita, per a veure si aconseguim obtindre alguna cosa en clar en aquesta ocasió. Després de reforçar el nucli amb un responsable per a millorar la seua gestió, de comprometre’s a invertir, a formar maquinistes i a renovar flota i estacions, veiem com la realitat és molt pitjor del que ens podíem imaginar i que, contra tot pronòstic, ha empitjorat les seues xifres”, explica el també portaveu de l’Esquerra Confederal.

El senador recorda que el debat dels trens al País Valencià “ja ha existit al Senat”, igual que els Pressupostos Generals de l’Estat, el traspàs de la seua gestió i els diferents plans de Rodalia, “però tot és paper mullat”, recorda. El senador valencianista urgeix “posar en el focus els problemes que es troben diàriament de manera injusta els usuaris de tren que, a poc a poc, estan deixant de confiar en aquesta forma de transport, a conseqüència de les retallades per la Covid, la falta de maquinistes, els retards en la seua puntualitat, els nefastos horaris o la seua ineficiència. Si volem que el transport segur, col·lectiu i ecològic del futur siga el tren, hem d’apostar per ell, reivindicar i demanar comptes als responsables polítics de gestionar-lo”, assenyala.

D’altra banda, Compromís registrarà una moció per a ser debatuda al Senat pròximament en la qual reclamarà el trasllat a Castelló d’un dels nuclis de rodalia de València per a possibilitar l’arribada de trens de Proximitat al Maestrat i fins a Tortosa; garantir unes freqüències mínimes i recuperar les anteriors eliminades per la pandèmia; l’aposta pel tren i una millor gestió de la rodalia valenciana preveient el traspàs si prossegueix la incapacitat dels actuals gestors per proporcionar un servei digne en el territori valencià.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: