Compromís pregunta a Govern per la creació d’una nova cadena de ràdio ultra en quatre CCAA sense concessions

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha formulat diferents preguntes a Govern davant la creació a partir de freqüències pirata d’una cadena de ràdio d’ideologia ultra a Múrcia, Màlaga, València, Granada i Madrid.

En les seves preguntes el senador interpel·la el Govern pels errors que s’han comès i quins elements han fallat en la seva detecció, així com conèixer per què s’ha permès que comencin a transmetre i informació detallada sobre les actuacions que es duguin a terme per al seu tancament i les sancions que s’imposin als titular. “Els negocis al voltant de la unitat d’Espanya, els valors cristians i la vida han de complir amb els mateixos requisits que la resta d’empreses”, assenyala Mulet, que recorda que la Llei general de telecomunicacions en el seu règim sancionador preveu la imposició d’una multa a l’infractor de fins a dos milions d’euros per cadascuna de les emissions a Múrcia 88,5 MHz, Màlaga 89,6 MHz, València 97,9 MHz, Granada 98,8 MHz, Corredor de l’Henares 104,7 MHz i Madrid 102, 1 MHz.

“Qui ens havia de dir que aquest govern progressista anava a permetre que succeeixin aquestes coses i a fomentar les emissores pirates i d’altra banda impedeix el desenvolupament de la ràdio digital, legal i moderna a Espanya?”, Afegeix.

La coalició assenyala que, consultat el Registre Públic de Concessionaris, no hi ha concessionaris que utilitzin aquestes freqüències amb l’agreujant d’interferir en la comunitat de Madrid de les emissions al 104.9 MHz de Ràdio Nacional en una zona de gran cobertura que supera àmpliament la comunitat de Madrid i s’ha preguntat “on està l’Administració, és a dir tant la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals com la madrilenya, que abandonen les seves funcions de gestió i control de l’domini públic radioelèctric de la banda de la FM. Les emissions il·legals no només poden provocar emissions perjudicials a concessionaris que operen dins de la legalitat, sinó que els seus titulars defrauden a l’Estat al no satisfer, entre altres, les preceptives taxes d’ocupació de domini públic radioelèctric. Si no es persegueix el frau existint legislació per a això, què mou a l’Administració a romandre de braços creuats? “, S’ha preguntat.

Mulet recorda que “tothom és conscient que si circula a 200 km / h s’enfronta a delictes greus. El d’interferir en freqüència il·legal, activitat molt greu, té sancions de fins a 20 milions d’euros i penes d’inhabilitació a la Llei, però l’Administració és la primera a permetre-ho i alhora fomentar-“, ha dit” però no anem a quedar-nos impassibles davant el descontrol de les lleis i d’ideologies agressives d’aquest tipus “, conclou.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: