Compromís porta al ple una moció per a defensar l’ús del valencià

Compromís per Castelló ha presentat una Moció per a defensar el valencià que serà debatuda al ple municipal d’aquest dijous. Una iniciativa en la qual, segons ha assegurat Pau Sancho, «es reivindica la importància de les normes de Castelló com a pilar fonamental del valencià» que, com ha recordat el regidor de la formació «van ser declarades bé d’interés cultural a petició del nostre Ajuntament».

En el text de la moció, Compromís destaca la importància del valencià com a patrimoni lingüístic i cultural, subratllant que les Normes de Castelló, aprovades el 21 de desembre de 1932, representen un moment clau en la història de la llengua valenciana. «Aquestes normes ortogràfiques van ser fruit del consens social i són considerades una base històrica oficial per a la normativització del valencià», ha recordat Sancho.

La moció també reconeix l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com a màxima autoritat normativa del valencià i insta a l’Ajuntament de Castelló a donar suport a iniciatives que commemoren l’aniversari de les Normes de Castelló i promoguen la difusió de la llengua.

A més, recorda que l’Ajuntament ha d’utilitzar el valencià en totes les seues comunicacions i publicacions, en compliment del decret 61/2017 del Consell. «Amb aquesta moció li recordem a l’Ajuntament l’obligatorietat de fer les publicacions oficials en valencià» ha conclòs el regidor.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: