Compromís per Castelló esmena la proposta de PP i Vox contra l’amnistia

El Grup Municipal de Compromís ha presentat una esmena a la totalitat en resposta a la sol·licitud dels regidors dels grups municipals Popular i Vox sobre la celebració del Ple Extraordinari per la Igualtat de Tots els Espanyols. Una esmena que vol reafirmar el posicionament de l’Ajuntament de Castelló amb defensa de la democràcia.

Compromís, a través de la proposta d’acord presentada pel seu portaveu Ignasi Garcia, té la intenció que la corporació mostre el seu respecte i compromís amb els valors democràtics, l’Estat de Dret i el règim de deures, drets i llibertats recollit en la Constitució Espanyola de 1978. Segons ha assenyalat Garcia, ho fan «amb molta preocupació per la deriva deslegitimadora i antidemocràtica dels grups de la dreta cap al sistema polític i les seues institucions».

La proposta destaca la confiança en el sistema democràtic i parlamentari, amb suport al diàleg, la negociació i l’acord entre els representants del poble com a mecanismes per mantindre i perpetuar la convivència i la pau social. A l’esmena presentada per la formació valencianista es rebutgen categòricament les expressions d’odi i l’assenyalament contra les seus de partits polítics, fets que hem pogut veure a Castelló a les mobilitzacions a les quals han donat suports alguns regidors del govern municipal. Així també, es condemna l’acció violenta de grups feixistes, tot per salvaguardar el pluralisme polític protegit per la Constitució.

D’aquesta manera, Compromís insta a tots els partits polítics a reconéixer i acatar la legislació espanyola quant al sistema parlamentari i la configuració de majories en el Congrés dels Diputats, així com el mandat popular emanat de les eleccions generals del 23 de juliol de 2023. Garcia ha destacat que fan «una crida al Partit Popular a acceptar els resultats electorals, respectar el marc constitucional i no formar govern amb forces anticonstitucionals».

Garcia ha declarat que «l’acord de govern entre PSOE i Compromís-Sumar és positiu per a la reforma del finançament autonòmic i l’augment d’inversions en el nostre territori i, per tant, a la ciutat de Castelló». «Amb aquesta esmena també volem instar al futur govern a fer efectives aquestes mesures», ha afegit.

A més d’aquests posicionaments municipals, Compromís vol que el Ple de l’Ajuntament de Castelló trasllade aquest acord a altres institucions estatals i europees, «posant de manifest la postura en defensa de la democràcia, el règim parlamentari i la voluntat popular expressada a les urnes», ha conclòs el portaveu.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: