Compromís per Alcalà i Alcossebre reclama un Banc d’habitatges per al lloguer

El grup municipal Compromís per Alcalà i Alcossebre ha registrat una moció per a instar a l’equip de govern del municipi a posar em marxa un Banc d’Habitatges per tal de donar solució als problemes de les persones que treballen a la campanya turística.

Segons ha explicat la portaveu del grup municipal, Ana Martín: “Aquesta temporada turística les empreses radicades a Alcossebre estan tenint grans dificultats per a trobar personal, sobretot perquè les persones interessades no troben habitatge digne i a preus assequibles al municipi”.

D’acord amb el que comenta Martín, la solució podria estar a Alcalà, amb menys demanda d’allotjament turístic, però “una gran part de l’habitatge buit d’Alcalà està en males condicions, i és costós revertir aquesta situació per part dels i les propietàries si no hi ha una ajuda per part del consistori”.

Per això, Compromís proposa que des de l’Ajuntament d’Alcalà i Alcossebre es realitze un Banc d’Habitatges disponibles per al lloguer a Alcalà, a manera de llistat, que ajude a posar en contacte a les persones propietàries i a aquelles que busquen allotjament, i amb incentius que ajuden a mantenir els habitatges en bon estat.

“Aquesta moció té l’objectiu de solucionar diversos problemes”, afirma Martín. “Per una banda, oferim allotjament a aquelles persones que vulguen treballar al nostre municipi, i, per l’altra, ajudem a les persones que tenen habitatges buits a Alcalà a mantenir-les, i oferim una possibilitat més per a revertir la situació de despoblament que sofreix Alcalà”, ha explicat Martín.

Per completar la proposta, amb esta moció s’insta també a l’Ajuntament a millorar el servei de transport públic entre els dos nuclis, ampliant els horaris i adaptant-los a les necessitats de les persones que treballen i viuen en nuclis distints, i ampliant aquests horaris més enllà de la temporada estiuenca.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: