Compromís introdueix al Senat esmenes als PGE per a rebaixar la fiscalitat de les societats musicals

Compromís ha introduït com a esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat i a la pròpia Llei d’Educació (LOMLOE) que es troba en tramitació a través del senador Carles Mulet, diferents propostes per a millorar la fiscalitat de les societats musicals, les seues escoles i bandes de música, així com dels propis músics. Després de converses amb la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) la coalició ha traslladat esmenes tant a totes dues lleis de manera que siga més just el seu esforç fiscal, atesa la voluntarietat dels músics i a la classe de societats, ja que les musicals “manquen de finalitat lucrativa i reverteixen els seus beneficis en activitats d’idèntica naturalesa”.

Les esmenes reclamen reduir el tipus de gravamen aplicable en l’impost de societats als rendiments de les activitats pròpies que desenvolupen les bandes de música (concerts i actuacions de carrer), del 25 al 10% i, d’altra banda demanen que les compensacions que reben els músics voluntaris continuen estant tractades en l’IRPF com a rendiments del treball “quan haurien d’estar-ho com a simples dietes i assignacions per a la manutenció, ja que es tracta d’unes quantitats simbòliques per les molèsties i costos dels seus desplaçaments que porten música i cultura a nombroses places en festes i activitats”, ha assenyalat Mulet.

Compromís ha demanat així mateix via esmenes una subvenció de 300.000 euros a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, entitat que agrupa a quasi 600 societats, més de 40.000 músics i 200.000 socis pel seu paper com a agents de conservació i potenciació del patrimoni cultural de les tradicions musicals i artístiques al llarg de la història. Mulet ha recordat com recentment es va aprovar a iniciativa de Compromís una petició perquè el Govern rebaixe el tipus d’IVA aplicable en l’adquisició dels instruments musicals del 21 al 10% que beneficiaria a més de 3,6 milions de persones amb un impacte molt xicotet anual, pròxim als 11 milions d’euros “quan la mitjana europea està en el 12,5% d’IVA”. En relació a aquesta qüestió, que el Govern no ho ha modificat en els Pressupostos Generals de l’Estat, la coalició ha presentat diferents esmenes en aquest sentit demanant la reducció de l’IVA aplicable.

El PSOE és a temps d’incloure aquestes mesures
Mulet ha reclamat a les formacions del Govern que reflexionen i incloguen en els comptes anuals mesures com les propostes per Compromís. “Encara som a temps de fer uns pressupostos més justos, que tinguen sensibilitat amb entitats com els músics, amb la cultura, així com amb nombroses iniciatives i necessitats que s’han plasmat com a esmenes als PGE i fer-los més inclusius i plurals”, ha conclòs.
facebook

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: