Compromís insta al Consell a crear un departament que coordine i represente les polítiques contra el despoblament

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha anunciat hui que la coalició ha enregistrat una moció per instar al Consell a crear un departament que coordine i represente les polítiques contra el despoblament, “donat el pas enrere viscut i el desmantellament al que estem assistint d’aquest tipus d’accions, que s’estan veient diluïdes dins un simple servei dins la Direcció General de Funció Pública. En l’anterior executiu la lluita contra el despoblament “havia tingut un estatus i rellevància molt majors”.

La proposta de la coalició urgeix a crear una Secretaria Autonòmica de Polítiques contra el Despoblament o un càrrec/organisme d’aquest alt nivell. “El despoblament rural afecta la viabilitat de les nostres comarques i la qualitat de vida dels seus habitants, pel que calen interlocutors capaços de negociar i col·laborar amb el Govern espanyol, departaments autonòmics i la Unió Europea, front al buit existent en l’actualitat després de la desaparició de l’Agenda Valenciana Antidespoblament i la Direcció General”, ha assegurat.

Segons Guardiola “cal un compromís seriós i un lideratge per abordar aquesta crisi que tan afecta els nostres municipis en col·laboració amb altres entitats, per trobar solucions efectives i de consens”. Així la moció proposa que siga la Diputació qui abandere aquesta lluita a les nostres comarques, es recorde al Consell de la importància de disposar de departaments i interlocutors centrats en aquest repte territorial i la necessitat de coordinar-se amb altres organismes com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i altres entitats dedicades a aquesta lluita per tal de garantir la pervivències de línies de treball i la qualitat de vida i serveis a la població afectada.

D’altra banda ha reclamat crèdits extraordinaris pel fons de despoblament i una actitud més proactiva cap aquesta problemàtica. “És injust i indigne que la institució provincial deixara en un paper molt testimonial i per videoconferència el seu suport a les Jornades de Nova Ruralitat que van tindre lloc el passat divendres a Morella”. “Per Compromís la lluita contra el despoblament és prioritari i estratègic i Diputació, més enllà de declaracions estètiques, ha d’estar al costat dels pobles de veritat i no només virtualment”, ha conclòs el diputat.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: