Compromís força un acord a les Corts per a paralitzar la MAT de Forestalia, la de Morella-Almassora i el Magda

Les Corts Valencianes han tornat a ser l’escenari del debat sobre el model de transició energètica i de gestió territorial. I de nou, Compromís, a través d’una esmena transaccional, ha aconseguit un acord en defensa d’una implantació racional, respectuosa amb el món rural, sostenible i equilibrada territorialment de les energies renovables. Tant és així que el text presentat per la diputada de Compromís Graciela Ferrer -qui al costat de Vicent Marzà i molts altres responsables de Compromís, va assistir fa poques setmanes a la manifestació contra el Magda celebrada en els Coves- ha propiciat un nou acord per a paralitzar les grans infraestructures d’especulació energètica aprovades pel Govern central a les comarques de Castelló: la MAT Almassora-Morella; el Magda i, a més, la MAT de Forestalia, així com altres projectes d’afecció similar en tot el nostre territori.

En aquest sentit, Ferrer ha manifestat la seua satisfacció per l’acord: “Des de Compromís estem satisfets per l’acord, perquè la nostra esmena dóna molta més força a la proposta final, ja que reclama que es complisquen també els nombrosos acords de les Corts en els quals, també gràcies a Compromís, es va acordar paralitzar les autopistes elèctriques que pretenen travessar desenes de municipis de Castelló, així com megaplantes solars com el Magda”.

És més, afig Graciela Ferrer, “l’acord insisteix a paralitzar els projectes autoritzats pel Govern però que compten amb informes negatius per part del Consell, com és el cas del Magda i tants altres”..

Per part seua, el número 1 de la candidatura de Compromís per la circumscripció de Castelló a les Corts, i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Vicent Marzà, ha donat molta importància al text aconseguit: “l’acord que hem propiciat, en el seu apartat número tres li demana al Consell que, en el cas que el Govern de Sánchez no complisca amb els acords de les Corts, és a dir, amb la paralització, des del Govern Valencià es prenguen les mesures necessàries per a recórrer per la via jurisdiccional les autoritzacions estatals que s’atorguen. És a dir, si el Govern de Madrid autoritza projectes que les Corts han rebutjat, el Consell haurà d’anar als tribunals per a tractar de paralitzar-los”.

Marzà ha afegit que “aquest acord és una gran notícia perquè és un pas més cap a un model d’equitat territorial que defensa Compromís, un model en el qual els veïns i veïnes dels municipis d’interior tinguen els mateixos drets i serveis que els qui viuen en zones més poblades. I això passa per trencar amb un model que converteix l’interior en una zona d’extracció energètica per a subministrar a la costa. Des de Compromís apostem per un altre model energètic, de proximitat, respectuós amb l’interior”.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: