Compromís exigeix un alt el foc i la defensa del poble palestí

El conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina ha provocat més d’11.000 morts a Gaza, dels quals el 70% són xiquets i dones. “No podem quedar-nos parats davant d’estes xifres, d’una resposta desproporcionada d’Israel cap a Palestina”, ha explicat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

El partit valencianista ha proposat en la Diputació subscriure la declaració feta per les cinc agències principals de l’ONU, “on fa una crida al món per a ajudar a la població, per l’alt el foc immediat i per permetre l’entrada sense limitacions d’ajuda humanitària”.

Compromís insta a mostrar la solidaritat amb totes les víctimes d’estos actes i les seues famílies, i sobretot, “sol·licitar el cessament immediat de la violència indiscriminada contra la població, i l’alliberament immediat de les persones retingudes en el marc d’este conflicte”.

Guardiola ha insistit “condemnar els greus atacs terroristes contra l’Estat d’Israel per part del grup terrorista Hamas, així com la resposta desproporcionada d’Israel que ha provocat milers de morts”.

La proposta per a aprovar en el pròxim ple provincial passa per “instar les parts a garantir l’accés a l’atenció sanitària, l’ajuda humanitària i l’ajuda al desenvolupament destinada a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques i drets de la població civil de Gaza, urgentment, ja que “les operacions humanitàries s’han paralitzat perquè no es permet l’entrada de combustible i tots els hospitals a la ciutat de Gaza i en el nord de Gaza estan fora de servei degut a la falta d’electricitat, de subministraments mèdics, d’oxigen, aliments i aigua, a més dels bombardejos i enfrontaments als voltants, segons l’Oficina de Coordinació d’Ajuda Humanitària de l’ONU”.

“La solució de dos estats que propugna l’ONU des de fa dècades és l’única forma possible de donar solució a un conflicte que dura ja massa”, i “això només es pot aconseguir mitjançant la declaració d’un alt el foc que permeta atendre els milers de ferits a Gaza, juntament amb negociacions de pau que conduïsquen al cessament definitiu de la violència i la cerca d’una solució pacífica i pactada”.

Finalment, Guardiola veu la necessitat que “el Govern d’Espanya i a la Unió Europea activen tots els mecanismes diplomàtics que siguen a les seues mans per a evitar una escalada regional del conflicte i la pèrdua de més vides innocents en un ferm compromís per la pau, la seguretat i l’estabilitat a la regió”.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d