Compromís exigeix al Govern rectificar la pretensió d’eliminar 9 jutjats de Violència de Gènere al País Valencià

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro i el senador Carles Mulet han presentat en els dos parlaments un seguit d’iniciatives per exigir al Govern i en especial al Ministeri de Justícia, modificar allò disposat en el Reial Decret 954/2022, que planteja una adequació de la planta judicial, i en la seua reordenació afecta notablement al País Valencià, on es proposa una concentració dels onze jutjats contra la violència de gènere a cinc, fent desaparèixer la presencia d’aquest tribunal de localitats com Xàtiva, Quart de Poblet, Carlet, Montcada, Catarroja ,Picassent, la Vila Joiosa, Sant Vicent del Raspeig i Novelda.

 

Mònica Àlvaro ha remarcat que açó no només afecta a les persones que viuen a aquestes localitats, sinó també als municipis del voltant que depenen d’aquests jutjats. “Una reorganització que busca combatre la sobrecàrrega dels jutjats però que té com a conseqüència allunyar a les víctimes del recurs judicial. Tot això dificulta unes situacions que ja són molt complicades per a les víctimes; les dones i els seus fills i filles. Açó a portes del 25 N, dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, és una barbaritat, justament quan més denuncies tenim, quan la memòria fiscal de 2021 aporta xifres escandaloses, cal una rectificació”

 

La formació ha presentat una Proposició no de Llei a les Corts Valencianes i una moció en el Senat, a més d’una pregunta escrita, en la qual s’exigeix mantenir, i en la mesura d’alló possible, ampliar els jutjats específics contra la violència de gènere , per tal de garantir una distribució territorial de proximitat, i garantir la comarcalització d’aquests.

 

 

L’informe de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana de 2022, relatiu a l’exercici de l’any 2021, assenyala la necessitat de més jutjats penals especialitzats en violència de gènere per tal de facilitar l’especialització dels jutges penals. “ No podem anar cap enrere, malauradament tots els informes demostren que cal incrementar aquests jutjats, i totes les mesures per lluitar contra aquesta xacra, tant de bo es pogueren suprimir o fer desaparèixer completament aquests però de moment són més que imprescindible. I no podem entendre ni compartir que hi haja qui estiga a favor d’eliminar ni nou ni un sol dels jutjats de violència de gènera al nostre País “ ha exposat Mulet.

 

Des de Compromís, i en especial de cara al 25 N, s’espera una rectificació immediata del Govern, on no calga ni debatre aquestes iniciatives parlamentàries.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: