Compromís es preocupa pel futur dels projectes del Pla Edificant a Betxí

La retallada del 40% en el Pla Edificant per a construir, reformar o millorar centres educatius en els pressupostos de la Generalitat Valenciana “ha creat preocupació pel futur dels projectes que estan en marxa, com és el cas de Betxí, amb una nova escola infantil i la millora de les instal·lacions de Formació Professional”. Així ho ha denunciat el diputat provincial, David Guardiola, al costat de l’alcaldessa de Betxí, Carla Nebot, que veuen en dubte projectes que “fins al moment eren previsibles”, i “ara no sabem si seguiran amb la mateixa previsió, ni si seguiran”.

La xifra total destinada per al Pla Edificant de 306.648 euros passarà a ser de 183.000, per la qual cosa molts dels projectes que estan en marxa o en previsió de traure a licitació obres tindran uns altres temps. En el cas de Betxí, són 2,2 milions a l’Escola Infantil i més de 6 milions d’euros en la millora de les instal·lacions de Formació Professional.

Una denúncia que sorgeix de la ronda de contactes que els diputats provincials, David Guardiola i Maria Fajardo, han iniciat entre els alcaldes de Compromís per a conèixer les necessitats i inversions de cada municipi en els propers pressupostos de la Diputació de Castelló, amb l’objectiu d’iniciar “un diàleg constructiu a l’hora d’elaborar els pressupostos, i que tots els municipis es vegen reflectits en els comptes provincials”.

En el cas de Betxí, el conveni del 2023 que implicava l’adquisició de mobiliari per al Palau de Betxí no ha acabat de formalitzar-se per “qüestions tècniques”, i per això l’alcaldessa ha reivindicat que “és necessari un nou conveni per a atallar noves necessitats en les instal·lacions del palau renaixentista de la nostra ciutat”. Així, la necessitat de millorar l’acústica de tot l’edifici i el sistema d’àudio de les sales multiusos i del teatre, serien qüestions que es podrien incloure en un nou acord amb la Diputació Provincial, juntament amb la millora d’algunes de les dependències d’aquest edifici. De la mateixa manera, Nebot ha insistit a continuar amb la col·laboració en la celebració de la TransBetxí, i obrir altres línies noves.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: