Compromís destaca les bones dades d’ocupació a Castelló i reclama la derogació immediata de la reforma laboral del PP

Compromís ha posat en valor les bones dades d’ocupació a les comarques de Castelló que s’han conegut aquesta setmana. Així mateix, la formació ha reclamat al govern espanyol la derogació immediata de la reforma laboral del Partit Popular, per poder donar major estabilitat al mercat laboral, amb llocs de treball de qualitat. Una reforma necessita d’un ‘punt i final’ per poder avançar en drets professionals per als treballadors i treballadores.

Així ho ha expressat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament i la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, qui ha explicat que la senda de recuperació econòmica “també ha d’anar acompanyada de majors drets laborals per als treballadors i treballadores, i això sols  és possible mitjançant la derogació de la reforma laboral del Partit Popular”. Garcia també ha fet èmfasi en què altre element clau passa per “apostar per la Formació Professional  en l’educació, així com per explorar la reducció de la jornada laboral de 32 hores o 4 dies; que ens permetrà augmentar la productivitat, un major desenvolupament personal i professional i afavorir la conciliació”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha desgranat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), on Castelló destaca per un creixement d’ocupació. “Ha augmentat en 4.900 persones, sent les millors dades de tot el país, la desocupació ha disminuït en 7.800 persones i la taxa d’atur es queda en un 12.5 %”, ha explicat Nomdedéu. Tot i això, el secretari autonòmic ha recordat que “seguim tenint un problema de consistència en el mercat laboral, amb molta temporalitat fruit de la reforma laboral del Partit Popular i per això urgeix la seua derogació”.

Per últim, el diputat provincial Pau Ferrando ha posat de relleu la tasca que des de la Diputació s’està impulsant, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, per un programa de formació adequat a les necessitats de cada comarca de Castelló. Una estratègia de foment de la formació en la qual, “també formen part activa els Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (ADL) dels municipis, agents socials, i el sector empresarial per a ajustar l’oferta a la idiosincràsia econòmica del nostre territori”.

 

 

 

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: