Compromís destaca els avanços en educació a la ciutat de Castelló, que compta amb més docents i instal·lacions renovades

En l’inici del curs acadèmic, Compromís ha destacat el gran reforç que s’ha produït a la ciutat de Castelló, que suma més docents que mai en la tornada a les aules per a garantir la seguretat i qualitat en tots els seus centres. Hui mateix, primer dia de docència, les escoles i instituts de la ciutat ja han comptat amb eixe reforç de personal per potenciar l’atenció en temps de pandèmia, el que suposa quasi 800 docents extra a la província i un important percentatge d’aquests a la capital de la Plana. El regidor de Compromís i titular d’Educació, Francesc Mezquita, s’ha congratulat per un inici de curs modèlic que permetrà una tornada a les aules “segura i amb totes les mesures necessàries per al bon desenvolupament de l’educació”.

La contractació de més professorat i mestres a les aules ha situat la ràtio escolar en el 20.7, un punt per baix respecte a la de l’any passat. Un personal que arriba completament immunitzat i que, a més, s’enceta un curs en el qual torna el 100% de la presencialitat a totes les etapes educatives. El regidor de Compromís per Castelló ha expressat que, “això ha estat possible gràcies als esforços de la comunitat educativa, sent pioners en l’organització sociosanitària als centres, i al treball continu de la Conselleria d’Educació que dirigeix el castellonenc Vicent Marzà”.

“Hem de continuar sumant esforços per construir l’educació que tots volem, i fer-ho de la mà de la comunitat educativa com fins ara. Perquè sols així podem dir que hui ha començat un curs amb esperança, alegria, optimisme i amb totes les eines necessàries perquè l’ensenyament públic siga de qualitat”, ha destacat Mezquita.

A tot això, cal afegir l’increment d’un 5% de beques menjador a tot el País Valencià, amb les quals s’arriba ja a 140.000 famílies i la confiança amb el banc de llibres gratuïts Xarxa Llibres del que ja es beneficia el 88% de l’alumnat valencià.

També arranca un curs especial amb una aposta decidida per la formació professional. Més de 1.000 places noves de Formació Professional (FP) a les comarques de Castelló per potenciar el creixement de noves oportunitats laborals.

Així mateix, les infraestructures dels centres educatius de Castelló estrenen millores amb les obres de manteniment que s’han dut a terme aquest estiu i que han permés rehabilitar necessitats de 8 escoles públiques. Unes intervencions orientades a millorar accessos, paviments, banys, climatització i d’altres dotades en 360.519,51 euros, i que s’han centrat en els CEIP l’Illa, Sanchis Yago, Antonio Armelles, Fadrell, Illes Columbretes, Isabel Ferrer, Pintor Castell i La Marina.

Castelló avança amb el Pla Edificant

Mezquita també ha destacat que els alumnes del CEIP Herrero han pogut començar les classes amb normalitat a la nova ubicació provisional mentre ja s’està treballant en la reforma integral del centre. Una rehabilitació dotada en 3.5 milions d’euros gràcies al programa Edificant que permetrà dignificar un centre que necessitava adequar-se a les necessitats del segle XXI.

En marxa estan també, a través del pla Edificant, les actuacions al CEIP Vicent Marçà, amb una inversió de 7 milions d’euros; i previstes per a aquest nou any la del CEIP Sebastián Elcano, amb vora 5 milions, i la del Mestre Canós de quasi 4 milions d’euros.

Mezquita: “Continuem pagant els desastres del Partit Popular”

Així mateix, Mezquita ha lamentat que “s’hagen de reparar desperfectes en el col·legi més nou que disposa Castelló”, en referència al CEIP Benadessa. “Aquesta escola, construïda en època del Partit Popular a través de l’empresa CIEGSA, ha patit desperfectes al sostre per les pluges i ara la Conselleria d’Educació haurà d’invertir 800.000 euros per reparar-les”, ha explicat el regidor. “Continuem pagant els desastres del Partit Popular, lliçons cap ni una”, ha conclòs Mezquita.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: