Compromís demana responsabilitats polítiques per la crisi de l’aigua a Sant Joan de Moró

El Grup Municipal de Compromís a Sant Joan de Moró ha volgut donar veu i visibilitzar el malestar dels veïns i veïnes tant amb l’empresa adjudicatària del servei d’aigua – Pavagua Ambiental SL – com amb l’aparent falta d’interés de l’equip de govern de l’Ajuntament per solucionar un problema.

La portaveu de la formació, Alícia Paús critica: “El rebut d’aigua de Sant Joan de Moró és un dels més cars dels municipis de la contornada. Vilafamés, l’Alcora o Castelló de la Plana paguen menys de la meitat en el rebut de l’aigua”. “A Compromís ens crida l’atenció que, l’any 2016, quan es va signar el contracte amb Pavagua, l’alcalde va anunciar que el rebut baixaria un 12 %”, matisa.

Segons la formació, els veïns i veïnes observen deficiències importants en la qualitat de l’aigua, en general, poc apta pel consum. Per això, les regidores de Compromís, el 14 de setembre, van demanar al Govern Municipal els registres de qualitat dels darrers dos anys. “Malauradament, no els tenen disponibles malgrat que el contracte obliga Pavagua a vigilar, controlar i analitzar la qualitat de l’aigua”, explica Paús.

D’altra banda, denuncien deficiències en la pressió i també talls de subministrament. “Una situació lamentable que s’agreuja quan la població augmenta sense que Pavagua es faça càrrec de solucionar les emergències malgrat que, una vegada més, el contracte ho exigeix”, destaca la portaveu.

Per tot això, Compromís per Sant Joan de Moró demana responsabilitats polítiques per tots els problemes derivats d’aquesta “crisi” que està suposant l’aigua al municipi i també sol·liciten més explicacions de l’empresa adjudicatària. “A Compromís, celebrem haver aconseguit que l’empresa publique un comunicat i haja dut una cuba per donar una primera solució”, conclou Paús.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d