Compromís demana més ajudes al Consell per al sector ceràmic en alternatives energètiques

Compromís ha proposat que el Consell continue amb les ajudes als projectes estratègics al servei del sector ceràmic de desenvolupament de l’hidrogen verd i les alternatives de forns elèctrics. La diputada provincial, Maria Fajardo, ha explicat que “són mesures que s’havien adoptat per l’anterior govern valencià, i és necessari injectar ajuda econòmica perquè el sector ceràmic puga tindre alternatives a les actuals”.

La proposta del partit valencianista passa per invertir mínim 4 milions d’euros en el desenvolupament de l’hidrogen verd en la indústria ceràmica, “una via que ara ha explorat el sector, i que pot tindre millor eixida”, i a més, apostar per l’alternativa de forns elèctrics, amb una inversió mínima de 400.000 euros per als estudis necessaris.

La moció presentada pel PP assenyala la necessitat d’ajudes al sector de la ceràmica, i des de Compromís “pensem que és important que es tinga en compte la nostra aportació que, es veu amb bons ulls per part de la patronal ceràmica”.

A més, Compromís també proposa instar el Consell a continuar amb el suport al clúster de la ceràmica, però que “incloga de nou en el pressupost de la Generalitat la bonificació dels interessos per a la indústria ceràmica amb valor de com mínim 2,4 milions d’euros”. D’esta manera, “sí que es podrà ajudar al sector, i no es queda amb simples paraules d’agraïment i suport, sinó que existirà una ajuda econòmica”, ha finalitzat Fajardo.

D’altra banda, Fajardo ha insistit que les ajudes plantejades des del Govern Estatal al sector de la ceràmica, “són insuficients”, a més, “demanem que siguen més accessibles i que es faça justícia amb les nostres indústries, que representen un 25% del PIB provincial que done certituds al sector davant un hivern que es preveu complicat amb l’evolució dels preus dels subministraments (gas i electricitat)”.

Les ajudes plantejades queden limitades a menys del 30% d’ajuda directa, per la qual cosa les empreses que vulguen emprendre processos de descarbonització hauran d’assumir el 70% del cost total. “En l’actual situació, el Consell ha d’estar al costat del clúster de la ceràmica, i demostrar que les paraules de suport que s’han llançat sempre, es convertisquen en una realitat”.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d