Compromís demana al Govern un canvi de rumb en matèria de transport de persones després de perdre 4,7 milions de passatgers en 10 anys

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha demanat al Govern que realitze un esforç i revertisca la dinàmica de desmantellament i pèrdua de qualitat en el servei ferroviari valencià. En resposta a una pregunta del senador valencià, l’Executiu ha indicat que la xarxa de rodalia ha perdut prop de 4,7 milions d’usuaris entre 2009 i 2019.
Mulet va reclamar conèixer el nombre de persones usuàries des de 2009 a 2019 de les línies de Rodalies de València i de Mitja distància al País Valencià. Si bé el Govern no va contestar línia per línia, si ho va fer aportant xifres globals anuals de Rodalia i Mitja distància des de la capital valenciana a relacions que van fins a Alcázar de San Juan i Albacete, Madrid-Conca, Alacant-Múrcia, Terol, Utiel-Requena, Xàtiva-Alcoi, Terol-Saragossa-Oca i cap a Vinaròs-Tortosa. “De les xifres constatem com de 2009 a 2016 es va perdre un de cada tres usuaris en la xarxa de Rodalia sense que hagen fet millores per a tractar de recuperar la confiança dels usuaris, que van acabar 2019 molt per davall del número que tenien en els anys anteriors”, ha indicat.

A més, el senador recorda que en les xifres lliurades no figura encara “el daltabaix que suposaran les xifres de 2020 a conseqüència de la Covid19”, les repercussions de la qual sobre el servei duraran bastants anys, “per l’evident desmantellament del servei en municipis xicotets que han vista eliminada la seua atenció amb l’excusa de la pandèmia malgrat les crides a mantenir i millorar el servei com s’ha fet en altres països com una aposta per la mobilitat segura. Ací el Govern ha optat per postures irracionals com deixar tirats als seus usuaris, perjudicar els nuclis xicotets i amuntegar en nombroses relacions als seus usuaris de manera temerària en els trens i en contra dels seus propis consells”, recorda.

La coalició reclamarà conèixer aquestes xifres desglossades i proposarà mesures de cara a millorar la inversió en la xarxa convencional “que és la que utilitzen la immensa majoria dels usuaris”, ja que precisament s’inverteixen el gruix de recursos en un Alta Velocitst amb poc retorn i que té conseqüències molt negatives per als territoris intermedis i els serveis ferroviaris que reben els seus veïns.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: